18 september 2011 14:30

Scheidsrechter

Spinhoven, J.

Volle winst voor geoliede machine uit Eersel

Afgelopen zondag speelde ons vaandelelftal uit tegen PSV/AV op sportpark de Herdgang. Voor trainer Ger Demin positief en negatief nieuws. Sleutelspelers Jetten en Vercammen keerde terug in de basis, echter Tops en Prat die het duel aan zich voorbij moesten laten gaan wegens respectievelijk vakantie en een blessure. De wedstrijd in Eindhoven begon met een indrukwekkende minuut stilte, wegens het overlijden van EFC lid Toon Leijten. Voor beide teams was het aftasten in de beginfase. Het eerste schot op het Eindhovense doel kwam van EFC captain Jeroen Jetten in de 7e minuut, er zat echter te weinig venijn in om de PSV doelman in verlegenheid te brengen. De score werd geopend na een kwartier spelen. Een afstandschot van ruim 25 meter van Slaats verraste doelman van Woerkum, die ongelukkig uitgleed en zo de tegentreffer niet kon voorkomen, 1-0. De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld, waar EFC licht de bovenhand had in het balbezit. Na een half uur spelen kwam daar de terechte gelijkmaker. Beks werd aangespeeld en zijn gespleten steekpass werd uiterst beheerst door Vercammen afgewerkt, 1-1. Op een kleine kans van PSV/AV na werden beide teams niet gevaarlijk meer in het restant van de 1e helft. EFC kwam goed uit de startblokken in de 2e helft. Van Gerwen werd diep gestuurd maar zijn voorzet was te scherp voor de geheel vrijstaande Beljaars. De ruimte die er kwam op het middenveld bij PSV/AV werd goed benut door Jan van Heukelom. Hij kwam veelvuldig op en vaak ook gevaarlijk. Zo ook in de 57e minuut, waar hij zijn harde schot helaas over het doel ziet gaan. Na krap een uur gespeeld te hebben volgde de mooiste EFC aanval van de wedstrijd. Een hoge bal die perfect door Bas Beljaars opzij gekopt werd richting de EFC spits Jimmy Beks. Dit buitenkansje liet hij niet aan zich voorbij gaan en schoot de bal zeer knap met links in de uiterste hoek, buiten bereik van de PSV goalie, 1-2. Een kwartier voor tijd was de ingevallen Rik van de Ven nog dreigend, maar behield geen overzicht en kon zo helaas de aanval geen mooi vervolg geven. Zo’n tien minuten voor tijd werd Beks diep gestuurd en zijn directe tegenstander kon niets anders doen dan aan de handrem trekken. Zijn tweede gele kaart betekende dat PSV/AV met tien man verder moest spelen in de resterende tien minuten van de wedstrijd. De thuisploeg hanteerde veelvuldig de lange bal, wat voor het sterke centrale verdedigingsduo van EFC weinig problemen opleverde. Jesse van Gerwen vergat in de counter de wedstrijd definitief in het slot te gooien. EFC behoud met deze overwinning de koppositie en de 100% score, wat een knappe prestatie is. Volgende week de volgende horde, thuis tegen Vlissingen. Wij hopen wederom op de steun van onze vaste supportersschare.