Dongen, B.J.J. van

Accommodatie

Onbekend

Dieprijt ontploft na knappe overwinning.

Afgelopen weekend was voor EFC de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Brabantia. Trainer Ger Demin stuurde dezelfde elf spelers het veld in als vorige week en dat betekend dat Jetten en Vercammen nog steeds ontbraken in zijn basiself. De laatste twee edities van deze wedstrijd betekenden beide 2-1 overwinningen voor EFC.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Brabantia. Ze lieten vanaf minuut een zien dat deze ploeg in de top van de 1e klasse behoort. EFC had het erg moeilijk en kon moeilijk in balbezit blijven. Dit resulteerde al snel in een aantal goede kansen maar na een kwartier zette Michel Leon Payo de 0-1 op het scorebord. Het antwoord van EFC liet niet snel op zich wachten, in de 22e minuut werd Man of the Match Bas Beljaars aangespeeld in de zestien en met een magistrale lichaamsbeweging stuurde hij twee man het bos in en vervolgens uiterst beheerst tegen de rood-zwarte touwen aan en maakte zo de 1-1. Brabantia was hier totaal niet van onder de indruk en ging verder waar het gebleven was. Een zeer goed uitgevoerde counter waar de snelheid van Carsley Mathilda goed werd benut. Zijn breedte pass op Leon Payo was voor hem een buitenkansje, 1-2. Een van de spaarzame aanvallen van EFC kwam tot stand na een snelle spurt van Gijs Peeters. In zijn lange rush wist hij Rick Verbeek met uiterst vernuft een panna te geven. Helaas kon hij hier geen mooier eind aan geven en werd de aanval voortijdig beëindigd. EFC kon geen vuist maken tegen de zeer aanvallende impulsen van de ploeg van trainer Frank Weijers. Toch was het EFC die voor rust nog een doelpunt mocht maken. Nick Tops werd op volle snelheid diep gestuurd en hij trachtte de keeper uit te spelen maar de keeper moest aan de noodrem trekken en vloerde de EFC middenvelder onreglementair. De scheidsrechter was resoluut en wees direct naar de stip. Tops legde zelf aan en zeer beheerst tekende hij aan voor de gelijkmaker, 2-2.

Ook in de beginfase van de tweede helft week Brabantia niet af van hun strijdplan en bleven zeer verzorgd aanvallend voetbal spelen. Tot aan de ’58e minuut, toen middenvelder Yori van der Torre ietwat ongelukkig tegen een rode kaart aanliep en Brabantia zo met 10 man verder moest. Dit moment leek een kantelpunt in de wedstrijd te worden. EFC proefde voor het eerst dat hier wellicht meer te halen was. Zeker toen zes minuten later aanvoerder Dirks zijn 2e gele prent kreeg en Brabantia dus met 9 personenverder moest. Het moment waar de Dieprijt op wachtte kwam in de 77e minuut. Na een schitterende dieptepass op Gijs Peeters die zichzelf met een schitterende beweging helemaal vrij zet voor de doelman van Brabantia. Een lob met buitenkant rechts was zijn vervolg van de aanval, waar de keeper geen antwoord op had, 3-2. De Dieprijt ontplofte en de supporters kregen waar ze voor naar het sportpark waren gekomen. Een zeer strijdbaar team op het veld wat heel erg moeilijk te kloppen is, zo blijkt. Brabantia speelde hierna alles of niets, maar tot grote kansen leidde dit echter niet. In de 90e minuut is er nog een domme rode kaart(2x geel) voor EFC speler Jesse van Gerwen. EFC speelde in het restant onrustig, behield vaak niet het overzicht wat natuurlijk verwacht mag worden als je met twee man meer speelt. De laatste counter van EFC was via Beks, hij werd echter neergehaald waar hij alleen onderweg was naar het Brabantiaanse doel. De scheidsrechter kon maar een ding doen en dat was zijn 3e rode kaart bij Brabantia en 4e in totaal te trekken. Hierna besloot hij om de wedstrijd te beeindigen en dit resulteerde in de tweede winstpartij op rij voor EFC. Demin na de wedstrijd: “ Ik ben erg blij met dit prachtige resultaat, maar we hebben in de eerste helft veel geluk gehad.” Volgende week volgt de uitwedstrijd bij PSV/AV 1. We hopen ook deze week op de steun van onze vaste supportersschare.