Mannen Zondag standaard, 1, 1e klasse C

1 april 2012 14:30

Scheidsrechter

Phielix, R.

Op de 89e verjaardag van het Eersels paradepaartje stond de moeilijke uitwedstrijd in Geldrop op het programma. EFC begon nagenoeg compleet aan deze wedstrijd en schotelde de vele Eerselse supporters een prima wedstrijd voor. In de beginfase zag de neutrale toeschouwer twee aftastende ploegen, maar in de 12e minuut, na een vrije trap van Jim Thijssen, werd Bas Beljaars door een verdediger van Geldrop onderuit getrokken en de goedleidende scheidsrechter Phielix, uit Eindhoven, wees resoluut naar de elf meter stip. Man of the match Rob Verstappen kweet zich van zijn taak en plaatste dit buitenkansje subliem in de linker beneden hoek, 0-1. Hierna nam Geldrop het initiatief en drukte EFC achteruit. Na een voorzet van links kopte Parfais Lawawa in de 31e minuut op het EFC doel maar doelman Hendriks stond op zijn post. Tot het rustsignaal bleef deze derby in evenwicht, maar toch na een goede combinatie tussen Jesse van Gerwen en Bas Beljaars plaatste deze laatste de bal richting Geldrop doel. Doelman Jeroen Verhappen wist deze bal uitstekend te keren, waardoor de ruststand met een verdiende 0-1 voorsprong voor EFC aanbrak.

Na de thee nam Geldrop meteen het initiatief en realiseerde enkele kansen, maar EFC loerde op de counter en had bijna in de 48e en 49e minuut succes via respectievelijk Jim Thijssen en Rob Verstappen, maar de bal ging niet in het Geldrop doel. Hierna had Geldrop in de 50e en 51e minuut kansen via Parfais Lawawa en Bryan Vermeer maar doelman Jurgen Hendriks behield het overzicht. Dit waren de laatste wapenfeiten van Geldrop en EFC nam volledig het initiatief in handen. Dit leverde in de 73e minuut na een goede combinatie tussen Beljaars en Verstappen de 0-2 op. Verstappen plaatste namelijk schuin voor doelman Verhappen de bal diagonaal in het Geldrop doel. In de 75e minuut werd de moegestreden Jesse van Gerwen vervangen door Jimmy Beks. De Eerselse spits leverde meteen zijn visitekaartje af, na een actie van Rob Verstappen, controleerde hij de bal uitstekend en passeerde zijn directe tegenstander en schoot buiten bereik van doelman Verhappen op de paal. Hierna had Geldrop nog een tweetal kansen via Wesley Plugers en Brian Vermeer maar konden het Eerselse doel niet doeltreffend vinden. EFC behaalde een fantastische en verdiende overwinning en bezorgde de jarige vereniging een mooi verjaardagsgeschenk. Door deze eindstand doet EFC wederom mee voor de bovenste plaatsen in de 1e klasse C en kan zelfs bij een overwinning op paasmaandag in Vlissingen stiekem nadenken over een plaats in de nacompetitie. Voor iedereen die EFC een warm hart toedraagt kan deze wedstrijd bijwonen, er is een georganiseerde busreis geregeld. Deze zal vertrekken stipt om half 12.