0 - 3

EFC 1 (zon)

2e klasse F

20 oktober 2019 14:30

EFC heeft weer een sterke uitwedstrijd gespeeld in Veldhoven en nu tegen RKVVO. De thuisclub had in 4 wedstrijden 12 punten behaald en een doelsaldo van 15-2. Tegen EFC moest RKVVO echter verdiend de punten laten aan de Eerselnaren die met 0-3 gingen winnen.

In het 1e kwartier was het aftasten van beide zijden zonder dat er echte doelrijpe kansen waren. Vervolgens kreeg EFC steeds meer grip op de wedstrijd en in een fase van 20 minuten waren er diverse kansen voor EFC. Een afstandsschot van Mike Thijssen vanaf de rand van het strafschopgebied werd goed gestopt door keeper Willem Huijbers van RKVVO. Vervolgens waren er in een korte tijd twee lage gevaarlijke voorzetten van EFC, een keer vanaf links en een keer vanaf rechts, die maar ternauwernood weggetrapt konden worden door de verdedigers van RKVVO vóór de toestormende aanvallers van EFC. Tien minuten voor rust gaf Samim Yusofi een verre boogbal over de RKVVO-keeper die maar net langs de paal ging. Met enige moeite bleef RKVVO tot aan de rust overeind die een 0-0 stand bracht.

Direct na rust waren er twee goede kansen voor RKVVO. Een kopbal van Bart Sanders werd goed gered door keeper Jesse Theuws van EFC en enkele minuten later werd een schot vanaf de achterlijn ook goed gered door de EFC-goalie. EFC nam het heft weer wat in handen en na 20 minuten werd er een goede pass gegeven op de weglopende Bram Jansen die beheerst de 0-1 maakte. Kort hierop kreeg RKVVO een strafschop na het onderuit halen van een speler doch deze werd over de kruising geschoten door Bart Sanders. Vijf minuten later kreeg EFC een strafschop nadat er hands was gemaakt door Jetze Beelen die daarvoor ook rood kreeg. Jesse van Gerwen verzilverde de strafschop: 0-2. Ongeveer een kwartier voor tijd gaf Dennis van Sambeeck een prachtige diepe voorzet op Samim Yusofi die knap wist af te ronden: 0-3. EFC speelde de wedstrijd verder zeer beheerst uit en won uiteindelijk volkomen verdiend.

Aanstaande zondag speelt EFC weer een uitwedstrijd tegen het goed presterende Sparta ’25 uit Beek en Donk. Deze club, met een grote voetbalhistorie, is gepromoveerd uit de 3e klasse en heeft inmiddels, gelijk aan EFC, al 10 punten weten te behalen.

Om foto`s van deze wedstrijd te bekijken, klik hier.