Scheidsrechter

R. (Rick) Nelemans

Accommodatie

Onbekend

EFC heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen Mierlo-Hout, die in 2 wedstrijden al zes punten hadden vergaard, verdiend met 1-2 gewonnen.

De wedstrijd ging in het 1e kwartier min of meer gelijk op. Een voorzet van Max van Limpt werd in deze fase maar net langs gekopt door Rik Strijbosch van EFC. Na ongeveer 20 minuten was er een uitbraak van Mierlo-Hout. Ofschoon de grensrechter van EFC voor buitenspel vlagde werd er toch doorgespeeld en kon een aanvaller van Mierlo-Hout beheerst afronden. Kort hierop kwam EFC al op gelijke hoogte na een knappe vrije trap van Dennis van Sambeeck vanaf ongeveer 18 meter: 1-1. Vervolgens zijn er kansen over en weer en hadden er voor rust aan beide zijden meer doelpunten kunnen vallen. Kort voor rust wordt de centrale verdediger van Mierlo-Hout met rood van het veld gestuurd na een charge op Gijs Wuijts van EFC.s

De tweede helft moest Mierlo-Hout dus met 10 man verder spelen en EFC was dan ook duidelijk de bovenliggende partij. In de 52e minuut schiet Max van Limpt recht op de keeper maar in de 60e minuut schiet de aanvaller van EFC met een goed afstandsschot wel raak: 1-2. In de 70e minuut mist Rik Strijbosch in een een-op-een situatie met de keeper van Mierlo-Hout de kans om de voorsprong uit te breiden. Mierlo-Hout probeerde met uitvallen op de snelle aanvallers nog gevaar te stichten maar EFC won uiteindelijk verdiend van Mierlo-Hout.