EFC SPEELT GOEDE WEDSTRIJD UIT TEGEN MARVILDE: 3-3

3 - 3

EFC 1 (zon)

2e klasse F

22 september 2019 14:30

EFC heeft een sterke uitwedstrijd gespeeld in Veldhoven tegen Marvilde. In deze wedstrijd, tegen een van de kampioenskandidaten in de 2e klasse F, werd het uiteindelijk 3-3 waarmee EFC misschien te weinig kreeg.

Al binnen een minuut was het 1-0 voor Marvilde toen Max van den Akker de bal uit een corner goed wist binnen te werken achter EFC-goalie Jesse van Gerwen. EFC was gedurende de 1e helft de betere ploeg maar moest oppassen voor de snelle counters van de thuisclub. Er waren echter volop kansen doch Bram van Jansen schoot net langs de paal en bij schoten van Max van Limpt, Joni Hooyen en Samim Yusofi stond keeper Sam van Rooij van Marvilde telkens goed of wist knap te redden. Met enige moeite kon de thuisclub met de voorsprong gaan rusten.

In de 2e helft was het EFC die direct wist te scoren. Bram Jansen speelde de bal goed af op de inlopende Max van Limpt die bekwaam wist af te ronden: 1-1. Direct hierop kwam Marvilde weer op voorsprong toen een voorzet van Tayfun Yilmaz door Tijs de Matter van dichtbij werd binnengekopt: 2-1. EFC had het heft toch weer in handen en na ongeveer 20 minuten schoot Gijs Wuijts met een lang strak schot in de benedenhoek de verdiende 2-2 binnen. Tien minuten later werd een schot van opkomende Dennis van Sambeeck door een Marvilde-verdediger met de hand geraakt waarna de toegekende strafschop door Jesse van Gerwen koelbloedig werd binnen geschoten: 2-3. Marvilde was in het laatste kwartier de betere ploeg en drukte EFC terug. Bij een van de aanvallen werd een aanvaller van Marvilde onderuit gehaald in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd hard ingeschoten door Max van de Akker waarmee de eindstand op 3-3 uitkwam.

Een snelle wedstrijd met veel doelpunten die het aanzien meer dan waard was. EFC speelt as. zondag thuis tegen Beerse Boys die hun 1e wedstrijd al winnend hebben weten af te sluiten. EFC zal in de 1e thuiswedstrijd hopelijk de punten thuis kunnen houden.

klik hier om foto`s van deze wedstrijd te bekijken.