4 - 1

Braakhuizen (zon)

2e klasse F

13 oktober 2019 14:30

EFC heeft in de thuiswedstrijd tegen Braakhuizen redelijk gemakkelijk gewonnen met 4-1. Eigenlijk had de uitslag nog (veel) hoger kunnen en moeten uitvallen.

Al in de 2e minuut kwam EFC via Mike Thijssen op 1-0 na een goed afstandsschot van de aanvoerder. EFC was veruit de bovenliggende partij en Braakhuizen kwam er feitelijk niet aan de pas. Na een kwartier kopte Gijs Wuijts de 2-0 binnen uit een corner. De verder goed leidende Nick Ooms had tot 2 maal toe een strafschop kunnen geven aan EFC nadat Gijs Wuijts tot 2 keer toe onderuit werd gehaald maar de scheidsrechter zag er geen overtreding is. Op slag van rust een goede aanval van EFC die beheerst werd afgerond door Max van Limpt: 3-0.

De 2e helft speelde EFC te slordig maar Braakhuizen was te onmachtig om EFC echt pijn te kunnen. Kort na rust kwamen de bezoekers via Roy Olislagers weliswaar nog op 3-1 doch verdere serieuze aanvallen waren er niet voor de bezoekers. Hoewel EFC de 2e helft duidelijk minder goed speelde had men via Rik Strijbosch en Gijs Wuijts de voorsprong verder moeten uitbouwen. Na ruim een half uur kwam EFC na een goede actie van Gijs Wuijts dan toch nog op een 4-1 voorsprong en was de wedstrijd gespeeld.

Zondag is er voor EFC de topper tegen RKVVO uit. De Oerlenaren zijn sterk begonnen door in 4 wedstrijden nog de volle winst te behalen, namelijk 12 punten. In deze wedstrijd kunnen beide teams laten zien waar het verdere verloop van het seizoen mogelijk naar toe gaat.

Om foto`s te bekijken van deze wedstrijd, klik hier.