2e klasse F

27 oktober 2019 14:30

Scheidsrechter

W.L. (Brian) van Geffen

EFC heeft in de uitwedstrijd tegen het sterke Sparta ’25 met 0-1 gewonnen. Twee basisspelers (Samim Yusofi en Dennis van Sambeeck) konden vanwege blessures niet spelen en na 20 minuten moest ook Tim de Bie met een zware (kaak) blessure uitvallen.

In de 1e helft ging het spel snel op en neer maar had Sparta ’25, via de snelle jeugdige aanvallers, de beste kansen. Na ruim 10 minuten werd een inzet van Jeremy Raaijmakers goed gered door keeper Jesse Theuws van EFC en een lage volley van Rick van Heijnsbergen ging via de binnenkant van de paal net niet in het doel. EFC had met een kopbal van Gijs Wuijts bijna succes en kort voor rust werd een schot van Joni Hooyen over de lat getikt door keeper Pennings van de thuisclub.

EFC kwam goed uit de rust en was in de eerste 10 minuten de betere ploeg. Een lage voorzet van Rik Strijbosch werd in deze fase door Anwar Janssen goed teruggelegd op spits Gijs Wuijts die een verdediger uitkapte en vervolgens beheerst binnenschoot: 0-1. Kort hierna werd een vrije trap door Luc Steevens via de lat over geschoten. Sparta ’25 drong meer aan en was op zoek naar de gelijkmaker. De nodige hoekschoppen en vrije trappen gaven echter geen resultaat en de verdediging van EFC bleef, met een sterk spelende Jesse van Gerwen, goed overeind. EFC had bij de diverse uitvallen eigenlijk nog moeten scoren doch uiteindelijk bleef de stand onveranderd.

Door de overwinning is EFC geklommen naar de 2e plaats.