2e klasse F

3 november 2019 14:30

Scheidsrechter

G.H. Briene

EFC heeft in de thuiswedstrijd tegen De Valk met 1-1 gelijk gespeeld. Door dit gelijke spel heeft EFC het niet meer in eigen hand om eventueel de 1e periodetitel binnen te halen.

EFC speelde feitelijke de gehele wedstrijd erg moeizaam en De Valk gaf zeer goed partij. Nadat Luc Nouwen na ongeveer 10 minuten een hard schot gekeerd zag door keeper Jesse Theuws van EFC kreeg de thuisclub de eerste mogelijkheid. Een lage voorzet over links werd door Gijs Wuijts onvoldoende hard ingeschoten en was een makkelijke prooi voor de keeper van De Valk. Na ongeveer een half uur kwam EFC op voorsprong. Vanuit het middenveld werd een hoge bal in het centrum gebracht die door Gijs Wuijts goed werd verlengd en binnen gekopt: 0-1. EFC had in deze fase de wedstrijd wat meer in handen maar de ruststand bleef onveranderd.

Direct na rust schoot Dennis van Sambeeck van EFC al binnen de minuut op de paal. De Valk had kort hierop een goede aanval over rechts doch de voorzet werd door Aart Verberne niet goed geraakt. EFC werd iets sterker maar De Valk bleef met uitvallen gevaarlijk. Een van deze uitvallen over rechts bereikte Luc Nouwen die zeer knap binnen wist te schieten: 1-1. In de slotfase werd zowel door De Valk als EFC een keer een strafschop geclaimd maar de goed leidende Gerard Briene oordeelde beide keren anders. EFC was via Anwar Janssen kort voor tijd nog dicht bij de overwinning maar net voor de doellijn wist keeper Dennis Verhoeven te redden.

Een minder sterke wedstrijd van EFC dit keer maar aanstaande zondag kan EFC thuis tegen NWC laten zien dat dit eenmalig was. Winst is belangrijk omdat RKVVO uit tegen Marvilde ook een zware tegenstander krijgt en nog allerminst zeker is van de periodetitel.