EFC SPEELT THUIS WEER GELIJK: 1-1 TEGEN NWC.

1 - 1

NWC 1 (zon)

2e klasse F

10 november 2019 14:30

EFC heeft in de thuiswedstrijd tegen NWC weer gelijk gespeeld. In een meer spannende dan goede wedstrijd werd het weer 1-1.

Al binnen twee minuten kwam NWC op een 0-1 voorsprong. De bal werd bij het uitverdedigen verspeeld waarna een lage voorzet vanaf rechts door Timo Janssen werd binnengeschoten. EFC was in het eerste halfuur niet in goede doen. Rik Strijbosch schoot na ongeveer 20 minuten wel net langs de paal en Samim Yusofi kwam alleen voor keeper Gijs Brusewitz van NWC maar wist niet af te ronden. Vlak voor rust had EFC een ideale mogelijkheid maar van dichtbij werd de bal op een NWC-verdediger geschoten.

EFC begon fel in de 2e helft en kwam na ongeveer 20 minuten verdiend langszij. Joni Hooyen gaf vanaf rechts een lage voorzet op spits Gijs Wuijts van EFC die knap de keeper omspeelde en beheerst wist af te ronden: 1-1. EFC was wat sterker maar NWC kwam voortdurend gevaarlijk opzetten. NWC kreeg in het restant van de wedstrijd 5 goede kansen. Twee schoten gingen maar net langs en tot tweemaal toe had keeper Jesse Theuws van EFC 2 zeer goede reddingen op inzetten van NWC-aanvallers van zeer dichtbij. EFC kroop nog door het oog van de naald toe er weer een inzet van dichtbij tegen de lat werd geschoten. Kort voor tijd had EFC via Bram Jansen nog bijna de volle winst maar hij wist niet te scoren.

Uiteindelijk een terechte puntendeling. EFC houdt door het verlies van concurrenten RKVVO en Mierlo-Hout nog steeds kans op de 1e periodetitel. Op 22 december moet worden ingehaald tegen Beerse Boys en mocht EFC met drie doelpunten verschil kunnen winnen dan is de 1e periodetitel alsnog een feit.

Klik hier om foto`s van deze wedstrijd te bekijken.