Mike Thijssen (intikker)
77'

2e klasse F

1 december 2019 14:30

EFC heeft in de thuiswedstrijd, enigszins moeizaam, met 1-0 gewonnen van Oirschot Vooruit. Door dit resultaat is EFC gestegen naar de 2e plaats in de 2e klasse F.

EFC begon goed aan de wedstrijd en was het eerste kwartier de betere ploeg. Oirschot Vooruit was echter het dichtst bij een treffer na een afstandsschot van Koos Gloudemans dat via de lat overging. Een inzet van Max van Limpt werd via de vuisten van keeper Niels Stockman van Oirschot Vooruit gekeerd en een schot van Dennis van Sambeeck ging maar net langs de kruising. EFC gaf meer druk maar de verdediging van Oirschot gaf geen echte grote kansen weg.

Na rust drong EFC Oirschot Vooruit weer direct terug op de eigen helft. Een laag schot van Gijs Wuijts ging net langs de paal en diverse schoten en voorzetten van EFC waren onzuiver. Het bleef oppassen bij de uitvallen van Oirschot Vooruit. Een klein kwartier voor tijd kwam EFC op een 1-0 voorsprong toen Mike Thijssen van dichtbij de bal kon intikken. De goed leidende scheidsrechter Martens keurde het doelpunt resoluut toe ondanks diverse protesten van Oirschot Vooruit voor buitenspel. De laatste tien minuten drong Oirschot Vooruit nog fel aan en met enige moeite wist EFC een gelijkspel te voorkomen en kon het in een thuiswedstrijd weer eens 3 punten toevoegen aan het totaal.

Zondag speelt EFC uit tegen Valkenswaard. Aangezien de concurrenten Sparta ’25 en Mierlo-Hout ook weer wisten te winnen zal men in deze uitwedstrijd weer voor de volle winst moeten gaan om zicht te blijven houden op de koppositie.