Mannen Zondag standaard, 1, 1e klasse C

25 maart 2012 14:30

Scheidsrechter

Westenbroek, A.P.

EFC speelde tegen IFC uit Hendrik Ido Ambacht, die verleden jaar nog uit de hoofdklasse gedegradeerd waren, een goede wedstrijd. Diverse spelers kwamen terug uit schorsing of blessure en dit liet zien dat EFC thuis hoort in de 1e klasse van het amateurvoetbal. Ondanks een gelijkopgaande wedstrijd gedurende het eerste half uur had IFC in de 3e minuut na een overtreding op de rand van de zestien meter een goede scoringskans. Danny Slingerland krulde de bal langs de EFC muur maar gelukkig ook buitenkant paal. In de 15e minuut na een dieptepass van John Verwimp kwam Jim Thijssen in balbezit. Hij dolde zijn tegenstander maar vrij voor doelman Jim van der leer was zijn inzet te zwak om te scoren. In de 27e minuut en na een goede combinatie over links tussen Rob Verstappen en Bas Beljaars kwam Joel Prat dreigend het zestien meter gebied binnen, waar hij onreglementair gestopt werd. Scheidsrechter Westenbroek uit Den Haag besliste: geen penalty. EFC bleef aandringen en in de 30e minuut na een dieptepass op Rob Verstappen wist keeper Van der Leer de situatie te klaren en de terug springende bal werd door de goed meegekomen Jesse van Gerwen tegen de paal geschoten. EFC had hierna het beste van het spel, maar in de 31e minuut lanceerde een IFC middenvelder de bal diep in het hart van de EFC defensie. Robbert Pot kwam in balbezit en kwam oog in oog met Jurgen Hendriks, maar de Eerselse goalie had de situatie goed ingeschat en behoede EFC van een achterstand, waardoor de ruststand 0-0 was.

EFC begon de 2e helft furieus. In de 50e minuut na een actie van man of the match Ruud Vercammen over rechts kwam Jan van Heukelom in balbezit. Deze bediende breed Jesse van Gerwen en jammerlijk werd zijn schot geblokkeerd door een van de Zuid Hollandse achterwaartse. Belangrijk in dit duel was de wissel die trainer Ger Demin uitvoerde in de 63e minuut. Jimmy Beks werd ingebracht voor de leeg gespeelde Joel Prat. Het eerste bal contact van Jimmy Beks leverde direct resultaat op. Na een combinatie tussen Jim Thijssen en Jan van Heukelom werd de Eerselse goalgetter in positie gebracht en hij scoorde subliem vrij voor doelman Jim van de Leer, 1-0. EFC profiteerde niet lang van deze voorsprong want in de 70e minuut na een vrije trap van 20 meter bezorgde Reiner van der Velden, via een lage schuiver langs de muur, IFC de gelijkmaker 1-1. Hierna ging het spel op en neer met geen noemenswaardige kansen. Vernoemenswaardig is nog te melden de goede actie na een uitstekende combinatie over diverse schijven van Jimmy Beks, die in de laatste minuut de overwinningstreffer op zijn schoen had maar de bal ging voorbij het IFC doel. EFC behaalde een voortreffelijk gelijk spel met goed aanvallend en gepaard gaand met een sterk collectief dat mogelijkheden bied voor de laatste resterende zes wedstrijden in deze uitgebalanceerde klasse. Aanstaande zondag speelt EFC de toch weer belangrijke wedstrijd uit tegen Geldrop. Door het resultaat van deze zondag heeft EFC de mogelijkheid om daar een goed resultaat neer te zetten, waardoor het klasse behoud veilig gesteld kan worden. Wij hopen dat onze supporters de weg naar deze Oost Brabantse derby weten te vinden om hun club aan te moedigen.