J.P.M. (Jean Pierre) Loontjens

Accommodatie

Onbekend

EFC weer gestrand in nacompetitie

Voor de 4e keer op rij bereikte EFC de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse maar voor de 4e keer op rij is het ook weer niet gelukt om promotie te bewerkstelligen. Tegen FC Tilburg werd, weliswaar onverdiend, met 1-0 verloren waarmee EFC voor dit seizoen is uitgespeeld.

EFC was feitelijk de gehele eerste helft de betere ploeg. Met een aantal goede aanvallen werd FC Tilburg onder druk gezet en de Tilburgers kwamen er maar amper uit. Diverse afstandsschoten miste echter doel of de keeper van Tilburg stond goed opgesteld. Jeroen Hakkens zag een vrije trap via de lat over gaan. Na een klein half uur kwam FC Tilburg tegen de verhoudingen in op voorsprong. Bij een uitval over rechts liet de scheidsrechter doorspelen toen Dennis van Sambeeck werd vastgehouden; een lage strakke voorzet werd door een Tilburg-aanvaller van dichtbij binnengeschoten.

EFC zette in de 2e helft nog meer druk doch schoten van Max van Limpt, Jeroen Hakkens en Dennis van Sambeeck gingen over of werden bekwaam gekeerd door de doelman van FC Tilburg die in de 2e helft feitelijk in zijn eentje een doelpunt voor EFC voorkwam. Bij uitvallen was FC Tilburg nog twee keer gevaarlijk. In de laatste 10 minuten was het voor FC Tilburg nog alle zeilen bijzetten doch de krachten bij EFC namen, begrijpelijk met het hele warme weer, langzaam af. Uiteindelijk mocht het niet meer lukken en won FC Tilburg met 1-0.

EFC zal het volgend seizoen hopelijk weer een nieuwe kans krijgen in de 2e klasse. Een aantal routiniers nemen afscheid van de selectie doch vanuit de jeugd komen een aantal goede spelers over zodat wij volgend seizoen waarschijnlijk ook een aantal nieuwe gezichten gaan zien in het 1e elftal van EFC.