4 - 1

RPC 1

2e klasse F

28 april 2019 14:30

EFC heeft afgelopen zondag ruim gewonnen van RPC en zich daarmee duidelijk gerevancheerd van de nederlaag uit tegen RPC. Door dit resultaat heeft EFC een gedeelde 2e plaats bereikt in de 2e klasse F en zijn er nog volop kansen op nacompetitie.

EFC begon gretig en sterk en kwam al na 4 minuten op voorsprong. Bram Jansen, vandaag ‘man of the match’, scoorde door de benen van de RPC-goalie de 1-0 voor EFC. EFC verloor hierna de greep op de wedstrijd en RPC werd gevaarlijker. Kort voor rust kwam RPC bijna op gelijke hoogte maar een halve lob van Solomon belandde via de lat in de handen van keeper Jesse Theuws van EFC.

De eerste 10 minuten na rust waren voor RPC. Al na vijf minuten werd een toegekende strafschop aan RPC door EFC-goalie Jesse Theuws gestopt en kort hierop kopte Solomon namens RPC in vrijstaande positie langs. EFC had vervolgens een goede fase en na een goede combinatie tussen Mike Thijssen en Jeroen Hakkens schoot laatstgenoemde uit de draai de 2-0 binnen. RPC kreeg kort hierop weer een penalty die wederom werd gestopt door keeper Jesse Theuws van EFC doch de rebound werd knap binnengeschoten door Sten Otter van RPC:2-1. EFC kwam via Samim Yusofi op 3-1 toen hij, na goed aangespeeld te zijn door Mike Thijssen, beheerst de keeper van RPC kon omspelen en vervolgens beheerst binnenschoot. Kort hierop had Max van Limpt wat geluk toen zijn schot met rechts, niet zijn beste been om te schieten, via een RPC-verdediger in het net belandde: 4-1.

EFC is door de winst gestegen naar de 2e plaats in de 2e klasse F maar deze positie wordt gedeeld met drie ander clubs namelijk Marvilde, Someren en Wilhelmina ’08. Zondag is er de uitwedstrijd tegen de toekomstige kampioen Eindhoven av en mogelijk kan EFC hier weer een goed resultaat tegen boeken.