4 september 2011 14:30

Scheidsrechter

Gerven, P.F.H. van

EFC als winnaar van het veld op de Korze

De eerste wedstrijd van het seizoen 2011-2012 was voor EFC meteen een serieuze uitwedstrijd naar Rood Wit Veldhoven. Trainer Ger Demin was genoodzaakt zijn basiself enigszins aan te passen, omdat Vercammen en Jetten nog niet fit genoeg geacht werden om te spelen in 1. Kersverse aanwinst Jurgen Hendriks bleek ook nog niet tijdig fit voor het begin van de competitie. Positief punt is dat de jonge Joel Prat zich bijzonder snel heeft doorontwikkeld en zich inmiddels heeft opgebokst tot een basisplaats. Hij nam tot nog toe alle Eerselse doelpunten voor zijn rekening.

EFC startte goed op sportpark de Korze, echter na krap tien minuten spelen kwam
Rood Wit wat beter in de wedstrijd. Al binnen het eerste kwartier had John Verwimp, die een basisplek verdiende op de rechtsbackpositie, zijn eerste gele kaart te pakken. Kort hierna dook Joel Prat ineens op voor doelman Bouwman,maar hij kon deze goede kans helaas niet verzilveren.In deze fase van de wedstrijd benutte EFC de snelheid van Prat en opnieuw werd Joel diepgestuurd. Ook deze keer vond hij de voortreffelijk keepende Bouwman op zijn weg. De strijd werd vooral op het middenveld gestreden, waarin EFC licht de bovenhand had. Op een harde vrije trap van Nick Tops na konden beide teams geen uitgespeelde kansen meer creëren.

EFC besefte dat hier meer te halen was en ging meteen na rust door met aanvallend
voetbal. Binnen twee minuten werd Joel Prat twee keer weggestuurd maar stuitte weer op sta in de weg Bouwman. Na een uur spelen werd het weer gevaarlijk voor het Veldhovense doel, dit keer was het Gijs Peeters die een bal ineens op de volley nam, maar zijn goede poging ging rakelings over het Rood Wit doel. In deze fase liep Rood Wit zich veelvuldig stuk op de Eerselse defensie. Door middel van goed combinatie spel nam Rood Wit gaandeweg de tweede helft het heft toch weer over. Dit resulteerde in enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Jody van Woerkum. Onder andere een goed schot van Groenendaal, maar doelman van Woerkum stond echter zijn mannetje en met enkele uitstekende reddingen hield hij zijn doel schoon. In de 70e minuut volgde er een goede kans uit een vrije trap van Rood Wit Veldhoven. Een enorme pegel van afstand vloog in een streep naar het Eerselse doel. Wederom ranselde van Woerkum de bal uit het doel. In de aanval die hierop volgde werd Gijs Peeters diep gestuurd en leek hij af te stevenen op de openingstreffer, hij vond echter doelman Bouwman op zijn weg maar hij moest de bal lossen. De attente en geheel vrij staande Prat maakte deze kans zeer koel af, maar tot eenieders verbazing werd de goal afgekeurd wegens vermeend buitenspel. EFC proefde dat hier een kans tot overwinning was en er werd hierdoor meer en meer druk gegeven op het Veldhovense doel. De aanvallende impuls die er was kwam hierna ook snel tot uiting op het scorebord. Er volgde een diepe bal van Jimmy Beks op Joel Prat. Doelman Bouwman kwam uit en deze keer werd de bal ijzig koel en uiterst beheerst over de doelman heen
getild en zo zette Joel Prat de 0-1 op het scorebord. Een kwartier voor tijd was daar de terechte voorsprong voor de Eerselnaren. Een boeiend laatste kwartier volgde, Rood Wit speelde alles of niets en er sloop een licht angstig gevoel in de ploeg van Ger Demin. De bal werd minder goed in de ploeg gehouden en enkele scrimmages voor het doel van van Woerkum volgde. Hij stond echter zijn mannetje en in alle gevallen was hij dan ook het eindpunt van de doelpogingen. Op een moment na in de 94e minuut. Atakan kon zich niet beheersen en trapte de bal uit de handen van de doelman om vervolgens ook nog een EFC speler te raken. De goedleidende scheidsrechter kende maar een straf en stuurde de voorwaartse van Rood Wit met een rode kaart naar de kleedkamer. Een zeer goede kans was er op het einde nog voor Jimmy Beks die het rechtstreekse duel met doelman Bouwman verloor. Hierna hield de scheidsrechter het voor gezien en zo is de eerste overwinning voor EFC een feit. Volgende week volgt de
aantrekkelijke thuiswedstrijd tegen Brabantia waar wij hopen op de steun van onze supporters uit Eersel. Wilt u tijdens de wedstrijd op de hoogte blijven van de tussenstand van EFC 1 volgt u dan ons op twitter, @EFCeersel.