Mannen Zondag standaard, 1, 1e klasse C

18 maart 2012 14:30

Scheidsrechter

Stange, J.A.M.

Het vaandelteam van EFC begon deze wedstrijd veel te slap en gaf Terneuzen alle gelegenheid om het spel naar zich toe te trekken. Het eerste half uur gebeurde er helemaal niets op sportcomplex “de Vliegende Hollander”. Het leek wel alsof Terneuzen onmachtig was en EFC niet wilde. Toch kwam in de 32e minuut Terneuzen op een 1-0 voorsprong via Jelle van Nieuwenhuijzen, nadat deze speler sneller reageerde op een onordelijke situatie voor het EFC doel. Deze 1-0 stand betekende meteen de ruststand.

Na de thee was EFC sterker, maar liep achter de feiten aan. In de 51e minuut werd Joel Prat onreglementair gestopt en de vrije trap van Jim Thijssen werd door Jan van Heukelom overgekopt. Enkele minuten later kwam Jan van Heukelom op rechts in balbezit, speelde subliem terug op Jim Thijssen, die tegen de paal schoot en de terug springende bal werd door Bas Beljaars in het Terneuzen doel gedropt. Helaas werd deze treffer door de scheidsrechter onbegrijpelijk afgekeurd wegens buitenspel. In de 60e minuut na een 2e gele kaart voor Bert den Hamer kwam Terneuzen met 10 man te staan. Ondanks deze numerieke minderheid kon EFC geen stempel op het spel drukken. Er waren zelfs nog twee goede mogelijkheden voor de Zeeuwse voorwaartsen. EFC had ook nog in de 61e en 76e minuut de mogelijkheden via Koen Bierens en Jim Thijssen om de gelijkmaker op het scorebord te brengen, maar beide misten. In de 84e minuut had scheidsrechter Stangen uit Zevenbergen de bal op de stip moeten leggen, na een overtreding op invaller Stijn Kox. Maar helaas was deze leidsman EFC weer niet goed gezind. Hierdoor eindigde deze matige wedstrijd in een  1-0 nederlaag voor EFC. Door dit resultaat is EFC in enkele weken tijd gezakt naar de 7e plaats op de ranglijst en zullen ze in de aankomende weken uit een ander vaatje moeten tappen om niet nog verder weg te zakken op de ranglijst. Volgende week speelt EFC de wederom belangrijke thuiswedstrijd tegen IFC, uit Hendrik Ido Ambacht om 14.30 op sportpark de Dieprijt. We hopen op de vele steun van onze vaste supportersschare in de komende cruciale weken.