Mannen Zondag standaard, 1, 1e klasse C

11 maart 2012 14:30

Scheidsrechter

Munster, M.L.J. van

Gedurende de eerste tien minuten was aftastend voetbal de remedie in het pelikaan stadion. EFC met enkele omzettingen in de ploeg speelde een goede wedstrijd en had in de 11e minuut na een aanval over rechts de mogelijkheid de score te openen maar jammerlijk schoot Bas Beljaars via een omhaal over. EFC bleef sterker en in de 20e minuut kwam Jim Thijssen goed voor het LONGA doel en zijn breedtepass op Ruud Vercammen werd door deze laatste voortreffelijk ingeschoten maar Jos van Gisteren, LONGA doelman, pareerde deze inzet. Hierna werd LONGA sterker en had in de 27e minuut na een corner een goede mogelijkheid via Gert van den Oudenhallen maar EFC doelman Jurgen Hendriks redde voortreffelijk. LONGA verscheen steeds meer op de helft van EFC, maar het elftal van trainer Ger Demin stond goed en wist het aanvalsspel van LONGA te ontregelen. In de 45e minuut kwam Giovanni Andjole via een breedtepass gevaarlijk in het EFC zestienmeter gebied maar doelman Hendriks bleef heer en meester zodat de ruststand dubbel blank aanbrak.

EFC begon goed aan de 2e helft en zette LONGA vanaf de eerste minuut onder druk. Nadat het spel zich hoofdzakelijk afspeelde op het middenveld, brak Jan van Heukelom in de 66e minuut door en bediende na een rush van 25 meter Jim Thijssen op maat die op zijn beurt diagonaal via de binnenkant van de paal miste. Dit was uitstel van executie voor LONGA, want in de 70e minuut ging man of the match Ruud Vercammen diep, speelde Bas Beljaars aan en via deze een-twee schoot Ruud Vercammen van buiten het strafschopgebied de bal doeltreffend in het LONGA doel, 0-1. Hierna vergat EFC door te drukken en dit leverde hachelijke situaties op voor het EFC doel. De EFC supporters hadden er vertrouwen in en dachten dat EFC met drie punten uit Tilburg zou vertrekken, maar ze hadden geen rekening gehouden met het feit dat scheidsrechter van Munster uit Geffen 15 minuten langer door zou laten spelen. LONGA maakte hier dankbaar gebruik van en scoorde in de 91e minuut via Giovanni Andjolo de gelijkmaker 1-1 en wisten zelfs in de 103e minuut de volledige winst over de streep te trekken, wederom via Giovanni Andjolo. Na 105 minuten floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. Dat de teleurstelling voor vele EFC supporters groot was behoeft geen betoog. Ondanks deze nederlaag staat EFC nog steeds op de 4e plaats in de 1e klasse C hetgeen een fantastisch resultaat is. Volgende week speelt EFC de verre uitwedstrijd tegen hekkensluiter Terneuzen. We hopen dat vele EFC fans de weg naar het sportpark in Zeeuws Vlaanderen weten te vinden. Vanuit de supportersclub van v.v. E.F.C. is een busreis georganiseerd en de bus vertrekt vanaf sportpark de Dieprijt om 11.30 uur.