Datum

12 mei 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na de sterke uitwedstrijd tegen (bijna) kampioen Eindhoven av, was EFC in de thuiswedstrijd tegen Bladella duidelijk niet bij de les. De bezoekers wonnen verdiend met 1-3.

De 1e helft was zeer slecht voor EFC. Bladella was veel gretiger en agressiever en drukte EFC veelal terug op de eigen helft. Na ongeveer een kwartier kreeg Bladella een strafschop na vermeend hands van een EFC-verdediger. De strafschop, die door Stijn Wouters werd genomen, werd aanvankelijk gekeerd door keeper Jesse Theuws maar in 2e instantie kon Wouters makkelijk binnenschieten: 0-1. Vrij snel hierna kwam Bladella al op 0-2. Met een strak laag schot in de rechterbenedenhoek werd keeper Jesse Theuws door Niels Krekels gepasseerd. Bladella liet de teugels wat vieren maar EFC was gedurende de gehele 1e helft onmachtig om voor echt gevaar te zorgen.

EFC begon de 2e helft wel beter en had de eerste 20 minuten duidelijk een overwicht. Joni Hooyen schoot op de paal maar de terugspringende bal werd door Jeroen Hakkens in vrijstaande positie langs geschoten. Ondanks het overwicht en diverse voorzetten, bleef Bladella toch redelijk makkelijk overeind. Na ongeveer een half uur scoorde de bezoekers weer. De bal werd op links verspeeld door EFC en Ibou Bot stuurde knap Niels Krekels weg die alleen voor de EFC-goalie beheerst wist af te ronden: 0-3. Tien minuten voor tijd scoorde Dennis van Sambeeck, na een lage voorzet van Damian van Gestel, nog wel de 1-3 maar de wedstrijd was gelopen.

Een zeer teleurstellende nederlaag voor EFC waardoor de 2e plaats nu alleen is overgenomen door Wilhelmina ’08. Indien EFC de laatste 2 wedstrijden weet te winnen tegen resp. thuis Gestelse Boys en uit tegen Beerse Boys, kan men mogelijk alsnog de 2e plaats gaan behalen die recht gaat geven op nacompetitie.