EFC WINT VOOR DE 2E KEER VAN EINDHOVEN EN STELT KAMPIOENSCHAP UIT.

Samim Yusofi (kopbal)
25'

2e klasse F

5 mei 2019 14:30

EFC heeft in de uitwedstrijd tegen de toekomstige kampioen in de 2e klasse F, Eindhoven AV, verdiend met 1-2 gewonnen en daardoor moeten de Eindhovenaren nog even wachten op het kampioenschap.

EFC speelde de eerste helft erg sterk en Eindhoven mocht blij zijn dat de ruststand slechts 1-2 was. EFC begon gretig maar kwam na 10 minuten toch op een 1-0 achterstand. Op het middenveld werd door EFC de bal verloren en Carsley Mathilda speelde de wegsprintende Gino de Wijs goed aan in de diepte die alleen voor keeper Jesse Theuws van EFC bekwaam kon afronden. Vervolgens trok EFC de wedstrijd duidelijk naar zich toe en met goede aanvallen werd de thuisclub voortdurend onder druk gezet. Na ongeveer 20 minuten was er een goede combinatie over links waarbij een diepe voorzet goed werd terug gekopt door Joni Hooyen op Samim Yusofi die van dichtbij de gelijkmaker liet aantekenen: 1-1. EFC kwam een kwartier later op de verdiende voorsprong. Een corner werd laag geplaatst naar de oplopende Mike Thijssen die met een prachtig schot vanaf de rand van het strafschopgebied in de linke kruising EFC op voorsprong bracht: 2-1. EFC had nog diverse kansen om de voorsprong verder uit te bouwen waarbij onder meer een kopbal van Samim Yusofi door keeper Cas Peters van Eindhoven AV maar net over de lat kon worden getikt.

De 2e helft was een open wedstrijd waarbij Eindhoven AV wat beter in de wedstrijd kwam. Het spel golfde, met veel tempo, op en neer waarbij beide teams de nodige kansen kregen. Max van Limpt schoot voor EFC, na een goede aanval, nog langs het doel van de thuisclub en Eindhoven AV had een goede aanval over rechts waarbij Justin de Vos zijn inzet gekeerd zag door een EFC-verdediger. Eindhoven schoot kort hierop via Stanley Verbeek nog rakelings over de lat maar uiteindelijk bleef EFC nog relatief makkelijk overeind en konden de 3 punten worden meegenomen naar Eersel.

EFC heeft door deze winst de 2e plaats bereikt die men deelt met Wilhelmina ’08. Voor EFC zijn er nog volop mogelijkheden om weer (voor het 4e jaar op rij) de nacompetitie te behalen middels de 2e plaats of het behalen van de 3e periode. Zondag moet thuis dan zeker gewonnen van Gestel waar de Eerselnaren nog iets goed mee te maken hebben na de uitnederlaag eerder dit seizoen in Eindhoven.