2 - 2

Marvilde 1 (zon)

2e klasse F

14 april 2019 14:30

EFC heeft in de thuiswedstrijd tegen Marvilde gelijk gespeeld. In een goede wedstrijd, met veel tempo van beide kanten, werd het uiteindelijk een terechte 2-2.

Na de slechte (inhaal)wedstrijd van donderdag uit tegen Wilhelmina ’08 (2-0 verlies) liet EFC tegen Marvilde vanaf het begin zien dat men deze zondag andere bedoelingen had. EFC was in de eerste 25 minuten het beter voetballend team. De beste kansen kreeg echter Marvilde middels snelle counters. Robbert Born zag na ongeveer een kwartier doelman Jesse van Gerwen van EFC als winnaar in een rechtstreeks duel maar tien minuten later was het wel raak. Een diepe bal vanuit het middelveld van Marvilde werd goed geplaatst op de in het centrum van de EFC-verdediging weglopende Max van den Akker die alleen voor de EFC-doelman bekwaam scoorde: 0-1. EFC was gedurende een tiental minuten duidelijk van slag maar kwam 5 minuten voor rust op gelijke hoogte. Ditmaal was het een diepe bal vanuit het middenveld van EFC op de wegsprintende Max van Limpt die alleen voor de doelman van Marvilde bal keihard in de kruising schoot: 1-1.

EFC begon na rust fel en al na 5 minuten kreeg het een strafschop nadat Joni Hooyen in het strafschopgebied onder uit werd gehaald. Hooyen nam zelf de strafschop doch deze werd redelijk eenvoudig gestopt door de  doelman van Marvilde. Joni Hooyen ging vervolgens redelijk fel in op de doelman waarna hij, van de verder goed leidende scheidsrechter Luc Baars, een terechte gele kaart kreeg. Kort hierop werd Hooyen vanwege een tweede gele kaart, na een vermeende overtreding op het middenveld, uit het veld gestuurd en moest EFC nog ruim een half uur met tien man verder. Marvilde kwam na ongeveer 25 minuten op een 1-2 voorsprong. Bij het uitverdedigen van EFC belandde de bal via een EFC-speler voor de voeten van Max van den Akker die alleen voor de EFC-doelman zijn tweede treffer kon maken. Tien minuten voor tijd had EFC een goede aanval over rechts waarbij de bal via een voorzet van Jan van Heukelom bij Max van Limpt voor de voeten kwam; de EFC-aanvaller schoot de bal loeihard tegen de lat doch de in het veld terugspringende bal werd door Damian van Gestel vervolgens keihard in de kruising geschoten: 2-2. EFC had kort voor tijd nog bijna de volle winst gepakt doch een inzet van Max van Limpt werd door de Marvilde-doelman net over de lat getikt.

In het Paasweekend speelt EFC op zaterdag thuis de inhaalwedstrijd tegen Hilvaria (om 17.00 uur) en op 2e Paasdag wordt er uit tegen Braakhuizen gespeeld. Voor een goede klassering in de 2e klasse F, en om nog serieus mee te doen voor de 3e periode, moeten beide wedstrijden eigenlijk gewonnen worden.