2 - 1

EFC 1

2e klasse F

4 november 2018 14:30

EFC heeft in de uitwedstrijd tegen Someren de 4e nederlaag van dit seizoen opgelopen. Wederom werd het, weliswaar een onverdiende, nederlaag met 2-1 waardoor EFC in de brede middenmoot is beland van de 2e klasse F.

In de eerste tien minuten was het aftasten maar vervolgens nam Someren gedurende 20 minuten het initiatief en werd duidelijk sterker. Jesse Theuws van EFC had een goede redding na ongeveer 25 minuten na een inzet van Freek van Bussel van Someren en kort hierna moest Niels Groenen de bal tot corner verwerken voor de inlopende Luc Bouwmans. Na ongeveer een half uur kwam Someren op voorsprong toen vanaf links een lage voorzet door Koen de Louw van dichtbij binnen werd geschoten: 1-0. EFC kwam hierna beter in de wedstrijd. Na ongeveer 35 minuten werd een schot/lob van Samim Yusofi knap door keeper Maarten Werts van Someren net over de lat getikt. Op slag van rust kwam Jeroen Hakkens oog in oog met de keeper van Someren maar ook zijn inzet werd bekwaam gered door de sluitpost van Someren.

Direct na rust redde Maarten Werts weer goed na weer een inzet van Jeroen Hakkens. EFC drukte Someren terug op de eigen helft en het leek erop dat het wachten was op de gelijkmaker. In de 65e minuut was er echter een misverstand tussen de verdediging van EFC en de doelman en kopte Mike Verdonschot Someren naar een 2-0 voorsprong. Twee minuten later werd Max van Limpt in het strafschopgebied onderuit gehaald en de goed leidende scheidsrechter Ruud van de Rijt gaf een strafschop. Deze werd bekwaam door Jeroen Hakkens binnen geschoten. EFC ging voor de gelijkmaker en bleef Someren terug drukken. De aanvallen waren echter niet vloeiend en afstandsschoten miste doel of de keeper van Someren stond op de juiste plek. Met een uitval van Someren was de score bijna verhoogd voor de thuisclub maar het schot van Freek van Bussel ging onderkant lat en de bal bleef vóór de doellijn.

EFC had zeker een gelijkspel verdiend maar staat weer met lege handen. Zondag speelt EFC voor de beker en over 2 weken (op 18 november) staat de thuiswedstrijd op het programma tegen Eindhoven AV die nog ongeslagen zijn en de 1e periodetitel al binnen hebben gehaald.