Scheidsrechter

N.A. (Nick) Ooms

Accommodatie

Onbekend

EFC heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen Beerse Boys met 3-2, terecht, verloren. Ondanks dit verlies gaat EFC voor de 4e keer op rij nacompetitie spelen voor promotie naar de 1e klasse.

Beerse boys was de eerste tien minuten wat sterker en kwam via een lage strakke bal van Daan Mulders in de linkerbenedenhoek op voorsprong: 1-0. EFC trok vervolgens het initiatief naar zich toe en was tot aan de rust de iets betere partij. Afstandsschoten van Max van Limpt, Dennis van Sambeeck en Jeroen Hakkens troffen echter geen doel of werden bekwaam gekeerd door de doelman van Beerse Boys. Kort voor rust kwam EFC langszij. Een diepe bal van achteruit op de weglopende Samim Yusofi werd met een mooie stevige lob over de keeper bekwaam afgerond: 1-1.

Op basis van het laatste gedeelte voor de rust was de verwachting dat EFC zou doordrukken doch na 3 minuten in de 2e helft kwam Beerse Boys via een intikker van Jannes Mulders op een 2-1 voorsprong. EFC maakte meer druk doch kreeg weinig echte kansen. Het was vooral Beerse Boys die met sterke uitvallen de score verder had kunnen en moeten uitbouwen. Na ongeveer 25 minuten kwam de thuisclub op een 3-1 voorsprong na een prachtig schot, met buitenkant voet, van Joop Willems in de kruising. EFC kwam kort voor tijd via Jeroen Hakkens nog op 3-2 maar verloor uiteindelijk verdiend van Beerse Boys.

EFC speelt door de resultaten van de concurrenten toch nacompetitie omdat EFC met de 3e plaats in de eindstand de periodetitel overneemt van kampioen Eindhoven. EFC start zondag uit met de wedstrijd tegen FC Tilburg die strijd voor behoud in de 1e klasse.