Datum

23 september 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

EFC heeft in de uitwedstrijd tegen Hilvaria dik verdiend gewonnen met 0-2. Voor Hilvaria was dit meteen de 1e nederlaag na vorig seizoen het gehele jaar ongeslagen te zijn geweest in de 3e klasse.

Al na 3 minuten was het 0-1 voor EFC. Jeroen Hakkens gaf een goede bal op Max van Limpt die een strakke lage voorzet gaf welke gemakkelijk door Anwar Janssen werd binnen getikt: 0-1. EFC was veel sterker en had uiteindelijk tijdens de gehele wedstrijd veel meer balbezit. Na 25 minuten nam Dennis van Sambeeck een vrije trap. De terug in het veld springende bal werd door Anwar Janssen echter van dichtbij langs geschoten. Hoewel EFC meerdere mogelijkheden kreeg was de ruststand ook 0-1.

Vijf minuten na rust schoot Damian van Gestel van veraf een strak schot op de lat. De tweede treffer hing al lang in de lucht maar werd pas gescoord in de 70E minuut. Max van Limpt wist bekwaam af te ronden: 0-2. Hilvaria had feitelijk maar één kans via Joeri van Rijswijck die echter bekwaam werd gered door keeper Jesse Theuws van EFC.

Volgende week heeft EFC een thuiswedstrijd tegen Rood-Wit Veldhoven. Rood-Wi t wist de 1e wedstrijd ruim te winnen tegen een andere promovendus Bladella. Dit belooft al direct een interessante wedstrijd te worden.