24 maart 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

EFC HERSTELT ZICH EN WINT VERDIEND VAN WILHELMINA ‘08

EFC heeft in de thuiswedstrijd tegen Wilhelmina ’08 verdiend gewonnen. Tegen het team uit Weert werd verdiend met 3-0 gewonnen en feitelijk had de overwinning nog hoger kunnen en moeten zijn. De overwinning kwam op het goede moment na het verlies van een week geleden uit tegen Mierlo-Hout.

EFC kwam al na 10 minuten op voorspong. Vanaf rechts werd de bal op spits Jeroen Hakkens gespeeld die met een bekeken lob keeper Sven Swakhoven van Wilhelmina passeerde: 1-0. Dit was, na enkele doelpunten uit penalty’s en vrije trappen, het eerste velddoelpunt van de technische vaardige speler van EFC. Tien minuten later gaf Damian van Gestel een goede voorzet vanaf rechts die Max van Limpt kort voor de doellijn makkelijk kon binnen schieten: 2-0. Na een half uur was de wedstrijd gespeeld. Met een bekeken schot in de linker benedenhoek kwam EFC op een 3-0 voorsprong en bekroonde Jeroen Hakkens zijn sterke eerste helft met een tweede (veld)doelpunt.

Direct na rust schoot Lars Joosten net langs de paal maar vervolgens was EFC heer en meester. Diverse goede aanvallen werden door keeper Sven Swakhoven goed onderschept of waren de EFC-aanvallers net te laat bij lage voorzetten. De scherpte was er wat af bij de thuisclub maar de overwinning was meer dan verdiend.

Zondag 31 maart speelt EFC weer thuis en wel tegen RKVVO. Dit is nog een wedstrijd voor de 2e periode. Bij winst van RKVVO zal de club uit Oerle de 2e periode behalen. Wanneer EFC weet te winnen gaat men verder klimmen op de ranglijst van de 2e klasse F maar heeft men nog volop kansen voor het behalen van de 2e periode.