... (schot)

2e klasse F

24 februari 2019 14:30

EFC HERSTELT ZICH GOED

EFC heeft in de thuiswedstrijd tegen koploper Someren verdiend met 3-0 gewonnen. Na de nederlaag van een week geleden tegen Rood-Wit Veldhoven was deze overwinning zeer gewenst.

De 1e helft was min of meer gelijk opgaand. Jop Poeliejoe, die vandaag prima de afwezige Jesse Theuws verving, redde na ongeveer 25 minuten zeer bekwaam op een laag schot van Koen de Louw. Kort hierna schoot Max van Limpt namens EFC, na een goede pass, in het zijnet.

De 2e helft was amper aan de gang toen Anwar Janssen, na een goede pass vanuit het middenveld, bekwaam hoog in de touwen schoot: 1-0 voor EFC. Scheidsrechter Martens, die vandaag een prima wedstrijd floot, werd belaagd door diverse spelers van Someren vanwege vermeend buitenspel doch hij bleef resoluut van mening dat dit niet het geval was. Someren probeerde EFC onder druk te zetten doch dit gaf kansen voor de thuisclub. Na ongeveer een kwartier werd een vrije trap door Dennis van Sambeeck, vandaag de ‘man of the match’, met zijn sterke linkerbeen zeer bekwaam in de linkerbenedenhoek binnen geschoten: 2-0. Someren probeerde nog meer druk te zetten maar krijg eigenlijk geen echte grote kansen. Een kwartier voor tijd ging Jeroen Hakkens goed door op links en vanaf de achterlijn legde hij de bal op het hoofd van Anwar Janssen die zijn tweede treffer kon binnen koppen: 3-0 voor EFC. EFC had de voorsprong nog verder kunnen uitbouwen doch keeper Maarten Werts wist een inzet van Damian van Gestel goed te keren.

Een, op basis van de 2e helft, verdiende overwinning voor EFC. Met deze overwinning doet EFC nog volop mee voor de 2e periode en heeft weer een plaats in de subtop van de 2e klasse F. Over twee weken speelt EFC thuis tegen RPC. Tegen deze Eindhovense tegenstander heeft EFC nog wat goed te maken gezien de uitnederlaag eerder dit seizoen tegen RPC.