Scheidsrechter

J.W.J. (John) Swaanen

Accommodatie

Onbekend

EFC heeft in de uitwedstrijd tegen Mierlo-Hout met 3-0 verloren. Ofschoon EFC sinds lange tijd weer min of meer compleet was speelde men vooral de eerste helft een zeer zwakke partij.

EFC probeerde het spel in handen te krijgen en dit leek ook te lukken. Na 10 minuten kwam de thuisclub echter al voorsprong toen een corner direct op de schoen werd genomen door Dennis van Steenis die zijn schot via een speler van EFC tegen het net zag slaan: 1-0. Kort hierna werd een voorzet door de EFC-verdediging slecht weggewerkt en een kopbal van Luc Swinkels ging via een EFC-verdediger in het doel: 2-0. Na ongeveer 25 minuten was de wedstrijd gespeeld toen een lage voorzet over rechts door Jeroen Rooijakkers werd binnen geschoten: 3-0. EFC was het even helemaal kwijt en veel spelers kwamen tot de rust geheel niet in het hun spel en er werd veelal slecht gecombineerd en vele ballen werden slecht ingespeeld.

In de 2e helft zette EFC Mierlo-Hout direct onder druk en was men duidelijk sterker dan de thuisclub. Een schot van Dennis van Sambeeck ging net langs de paal en bij diverse acties was de keeper van de thuisclub attent. Na ongeveer een half uur werd een doelpunt van Anwar Janssen, onterecht, afgekeurd vanwege vermeend buitspel. Bij een van de uitvallen van Miero-Hout kon Dennis van Sambeeck een hard schot nog voor de doellijn wegkoppen en voorkwam een grotere voorsprong voor de thuisclub.

Een smadelijke nederlaag voor EFC. Komende week komt Wilhelmina ’08 naar Eersel en zal men moeten winnen om nog enigszins mee te blijven doen voor de bovenste plaatsen en anderzijds zal EFC moeten voorkomen om verder op de ranglijst te gaan zakken.