2e klasse F

30 september 2018 14:30

Scheidsrechter

B.J.J. v Dongen

EFC heeft in een goede en spannende wedstrijd gewonnen van Rood-Wit Veldhoven. De eindstand was, gelijk aan vorige week, 2-0 en was uiteindelijk een verdiende overwinning.

EFC had in het eerste half uur het meeste balbezit. Al na ongeveer 5 minuten was het Jesse van Gerwen die met een kopbal bijna de voorsprong gaf aan de thuisclub maar keeper Smulders van Rood-Wit had een prachtige redding in petto. Door beide teams werd met veel inzet en passie gevoetbald en gaven de toeschouwers een spannende wedstrijd te zien. Rood-Wit kwam beter in de wedstrijd en was in het laatste kwartier voor rust de betere ploeg. Na ruim een half uur schoot Mike Meulenbroek met een strak laag schot tegen de paal. Enkele minuten later omspeelde Jan van Hout de laatste man van EFC en stormde alleen af op keeper Jesse Theuws van EFC. De inzet van Van Hout werd echter op bekwame wijze gekeerd door de EFC-goalie.

In de tweede helft waren beide teams vooralsnog ook aan elkaar gewaagd maar EFC toonde zich wat feller. In de 70e minuut moest EFC verder met 10 man nadat Anwar Jansen vanwege een overtreding op een speler van Rood-Wit uit het veld werd gestuurd. EFC bleef echter goed in de wedstrijd en met veel inzet spelen. In de 85e minuut werd een vrije trap door Jeroen Hakkens schitterend binnengeschoten: 1-0. Kort voor tijd werd invaller Ruan Tiryaki door Max van Limpt vrij richting goal aangespeeld en alleen voor keeper Smulders van Rood-Wit wist Tiryaki goed af te ronden: 2-0.
Door de 2e winst heeft EFC als enigste team nog geen puntenverlies en bezet de 1e plaats in de 2e klasse F. Aanstaande zondag tegen Gestel is het weer een belangrijke wedstrijd want de Gestelnaren hebben met 4 punten uit twee wedstrijden op dit moment, samen met een paar andere teams, plaats 2 bereikt in de competitie.