EFC 1

2e klasse F

7 april 2019 14:30

EFC WINT VERDIEND VAN RKVVO UIT

Een week geleden wist RKVVO in Eersel van EFC te winnen en haalde daarmee de 2e periodetitel binnen. In de uitwedstrijd van EFC in Oerle trok EFC aan het langste eind en won uiteindelijk verdiend met 1-2.

Al binnen een minuut kwam RKVVO op voorsprong. Een vrije trap werd niet goed beoordeeld en Benn Soetens kon van dichtbij binnen koppen: 1-0. RKKVO kon door deze snelle voorsprong op de counter loeren. Hoewel EFC de gehele 1e helft verder de bovenliggende partij was had RKVVO nog twee hele goede kansen bij uitvallen. Bij een verkeerde terugspeelbal schoot een aanvaller van RKVVO, alleen voor keeper Jesse Theuws, over de lat en Martijn van Dijk raakte met een goed schot de lat van EFC. EFC had diverse goede aanvallen maar de achterhoede van RKVVO bleef overeind en met keeper Sven van Oever had de thuisclub ook een sterke sluitpost. De beste kans voor EFC was er voor Jeroen Hakkens doch hij schoot van dichtbij ook over de lat.

EFC voerde de 2e helft de druk verder op en RKVVO werd in de 2e helft voortdurend terug gedrongen op de eigen helft en kreeg verder ook geen mogelijkheden meer. Na ongeveer 20 minuten kreeg EFC een strafschop nadat een van de verdedigers van RKVVO, volgens scheidsrechter Clint van der Heyden, een elleboog gaf aan spits Jeroen Hakkens van EFC. De betreffende speler kreeg rood en de strafschop werd vervolgens onberispelijk in de bovenhoek geschoten door Jeroen Hakkens: 1-1. RKVVO stond op wankelen en na ongeveer 35 minuten kwam EFC op voorsprong. Damian van Gestel kapte zijn tegenstander uit en zijn lage voorzet werd door een RKVVO-verdediger verkeerd beoordeeld en belandde in de rechterbenedenhoek: 1-2.

EFC heeft door dit resultaat nog alle mogelijkheden om een goede klassering te behalen in de 2e klasse F en doet ook nog volop mee voor de 3e periode. Donderdag 11 april speelt EFC een inhaalwedstrijd uit tegen Wilhelmina’08. Aanstaande zondag komt Marvilde op bezoek in Eersel.