2 - 1

EFC 1

2e klasse F

7 oktober 2018 14:30

Door het verlies in de uitwedstrijd tegen Gestel heeft EFC de koppositie over moeten doen aan de Eindhovenaren. Hoewel EFC over de gehele wedstrijd bezien meer balbezit had, waren er deze zondag te veel spelers die niet hun normale niveau haalden.

EFC probeerde, gelijk aan de vorige wedstrijden, weer veel druk te zetten en de tegenstander op de eigen helft te houden. Al snel bleek dat dit minder overtuigend gebeurde dan in de voorgaande wedstrijden en Gestel loerde duidelijk op de counter. Na ongeveer een half uur werd een lage voorzet van Samir Belhadj door Tarik Ouzalah van Gestel van dichtbij binnen geschoten: 1-0. Al snel hierna was het weer gelijk toen Jeroen Hakkens een toegekende strafschop onberispelijk binnen schoot. EFC probeerde door te drukken maar kort voor rust kwam Gestel weer op voorsprong. Een combinatie over links, waarbij Ayoub Dadda werd weggestuurd, werd door deze speler hoog in de touwen geschoten: 2-1.
EFC zette in de 2e helft Gestel verder onder druk en kreeg enkele kansen. Een goede aanval tussen Mike Thijssen en Jeroen Hakkens werd door laatstgenoemde goed teruggelegd op de ingelopen Jesse van Gerwen; ternauwernood kon een Gestel-verdediger de bal echter tot corner verwerken. Schoten van Mike Thijssen en Max van Limpt troffen geen doel en de klokt tikte verder. Gestel haalde alles uit de kast om EFC uit hun spel te halen en in de laatste deel van de wedstrijd leverde dit hun nog de nodige gele kaarten op.

EFC heeft meer door eigen toedoen verloren hoewel Gestel wel over enkele goede en snelle spelers beschikt. Na de wedstrijd werden door spelers en supporters van Gestel veel negatieve en zeer onbehoorlijke opmerkingen geplaatst richting EFC wat totaal niets met voetbal te maken had en dit zal Gestel weer geen verdere sympathie opleveren. Zondag in de thuiswedstrijd tegen Beerse Boys zal EFC weer voor de volle winst moeten gaan wil men in de koppositie van de 2e klasse F mee blijven doen.