Scheidsrechter

A.J.J. de Vaan

Accommodatie

Onbekend

EFC heeft thuis de belangrijke wedstrijd tegen Mierlo-Hout gewonnen. Tegen de ongenaakbare kampioen van vorig jaar in de 3e klasse, en de sympathieke club uit Mierlo-Hout, werd het een ruime overwinning: 4-0.

EFC begon direct goed aan de wedstrijd en was het eerste halfuur de betere partij. Nadat Max van Limpt na ongeveer 20 minuten net over de lat had geschoten kwam EFC op voorsprong. Een lage voorzet van Dennis van Sambeeck over links werd door de keeper van Mierlo-Hout het veld in geslagen en de rebound werd door Joni Hooyen, die vandaag sterk speelde, zeer bekwaam binnen geschoten: 1-0. Kort hierop bracht Max van Limpt met een sterk schot in de kruising EFC op een 2-0 voorsprong. In het laatste kwartier voor rust kwam Mierlo-Hout sterk opzetten en moest de verdediging van EFC even alle zeilen bijzetten om een treffer te voorkomen.

Direct na rust had Mierlo-Hout via Martijn van Thiel een goede kans maar kort hierop kwam EFC via een vrije trap trap van Mike Thijssen op een 3-0 voorsprong. Hierna was de weerstand van Mierlo-Hout gebroken en had EFC via diverse goede aanvallen de voorsprong moeten en kunnen uitbouwen. Kort voor tijd werd het toch nog 4-0 toen Samim Yusofi, die vandaag ook goed in de wedstrijd zat, een lage voorzet van Anwar Janssen van dichtbij tegen de touwen kon schieten.

Een belangrijke en zeer verdiende overwinning voor EFC die hard nodig was. Zondag de uitwedstrijd tegen Someren, een zéér bekende tegenstander voor EFC. De winnaar van deze wedstrijd zal de stap naar de 3e plaats kunnen maken in de 2e klasse F.