EFC BRENGT KOPLOPER EINDHOVEN/av 1E NEDERLAAG TOE

1 - 0

FC Eindhoven AV 1 (zon)

2e klasse F

18 november 2018 14:30

EFC heeft in de thuiswedstrijd tegen Eindhoven AV met 1-0 gewonnen. Voor de bezoekers was dit de 1e nederlaag van dit seizoen doch de koploper blijf ruim bovenaan staan in de 2e klasse F. EFC klimt door de overwinning naar de subtop en kan bij een volgende winst mogelijk de 3e plaatst gaan pakken.

EFC miste, door verschillende omstandigheden, 3 vaste basisspelers. De invallers deden echter hun taak zeer goed en speelden een prima wedstijd. Geheel EFC speelde deze zondag met veel inzet en passie. In de 1e helft ging de wedstrijd gelijk op. Jeroen Hakkens kreeg na ongeveer een half uur een prima kans doch van dichtbij schoot hij over de lat. Gino de Wijs van Eindhoven AV zag een inzet in de 1e helft net langs de paal gaan en keeper Jesse Theuws van EFC redde zeer bekwaam op een inzet van Carsley Mathilda van Eindhoven AV.

Vijf minuten na rust kwam EFC op voorsprong toen de uitblinkende Jesse van Gerwen een lage voorzet van Joni Hooyen van dichtbij binnen kon schieten. Eindhoven AV kwam hierna gedurende 20 minuten sterk opzetten doch diverse kansen werden niet benut of keeper Jesse Theuws van EFC stond in de weg of liet goede reddingen zien. In het laatste kwartier kwam EFC weer beter in de wedstrijd en had via een uitval bijna weer kunnen scoren.

EFC heeft een belangrijke overwinning behaald. Komende zondag in de uitwedstrijd tegen Bladella zijn weer een aantal spelers terug en kan men bij winst een belangrijke stap doen op de ranglijst. Bladella is echter een geduchte tegenstander die met veel wilskracht het elke tegenstander moeilijk kan maken.