Scheidsrechter

L. Baars

Accommodatie

Onbekend

EFC heeft thuis de 'derby' tegen Beerse Boys met 1-2 verloren. Door dit verlies is EFC teruggezakt naar de middenmoot en zullen de komende weken toch weer punten behaald moeten worden als men bovenin mee wil blijven doen in de 2e klasse F.

EFC kon in het eerste kwartier niet het spel spelen van de afgelopen weken en lukte het niet genoeg om Beerse Boys terug te dringen op de eigen helft. De bezoekers kwamen na ongeveer 20 minuten op voorsprong. Over rechts werd een lage voorzet gegeven die door Daan Mulders van dichtbij werd binnen geschoten: 0-1. Na ongeveer 25 minuten moest EFC zelfs met tien man verder nadat Jesse van Gerwen rood kreeg toen hij een speler van Beerse Boys onderuit haalde. EFC was echter gedurende 20 minuten tot aan de rust de betere ploeg en schoot via Jeroen Hakkens en 2 keer via Samim Yusofi tot drie keer toe op de paal. Kort voor rust werd een inzet van EFC net voor de doellijn weggehaald door een verdediger van Beerse Boys. Het zat de thuisclub duidelijk niet mee.

EFC zette direct na rust druk maar na enkele minuten was het al 0-2 voor Beerse Boys. Een uitval over rechts en een voorzet op Daan Mulders werd door deze speler bekwaam binnen geschoten. Een minuut later kreeg EFC een strafschop die door Jeroen Hakkens werd binnengeschoten: 1-2. EFC was vervolgens wel sterker dan de bezoekers maar had geen geluk meer met de afwerking en uiteindelijk blijf Beerse Boys nog redelijk gemakkelijk overeind. Langzaam namen de krachten af van de thuisclub en een kwartier voor tijd kreeg Mike Thijssen zijn 2e gele kaart waardoor EFC zelfs met negen spelers de wedstrijd moest uitspelen.

EFC heeft onnodig verloren en de sympathieke vereniging uit Middelbeers kon de 3 punten mee naar huis nemen. Aanstaande zondag de uitwedstrijd tegen RPC. Hoewel RPC nog maar een punt heeft weten te behalen zijn dit altijd lastige wedstrijden voor EFC. Winst is echter nodig om aansluiting te krijgen bij de kopgroep van de 2e klasse F.