EFC 1

2e klasse F

17 februari 2019 14:30

EFC START NA DE WINTERSTOP MET EEN NEDERLAAG TEGEN ROOD-WIT (verslag EFC)

EFC speelde tegen Rood-Wit Veldhoven pas de eerste competitiewedstrijd na de winterstop en verloor verdiend met 2-0 uit in Veldhoven tegen Rood-Wit.

EFC miste door schorsingen en blessures 4 basisspelers hetgeen helaas veel invloed had op het spel. Gedurende de gehele wedstrijd kwam EFC niet aan goed spel toe. Na een goed begin van EFC was het na ongeveer 6 minuten Jan van Hout, die vandaag ongrijpbaar was voor de EFC-verdediging, die Rood-Wit op een 1-0 voorsprong bracht. Alleen afstormend op keeper Jesse Theuws van EFC kon Van Hout in 2 instanties scoren. Kort hierop was er bijna een identieke situatie voor Jan van Hout doch ditmaal redde Jesse Theuws en kon een EFC-verdediger de bal tijdig tot corner verwerken. EFC stelde hier verder niet veel tegenover en alleen Max van Limpt schoot na ongeveer 25 minuten tegen de paal. Rood-Wit bleef met snelle uitvallen tot aan de rust de meest gevaarlijke ploeg.

Na de rust probeerde EFC Rood-Wit terug te dringen op de eigen helft maar weer was het Jan van Hout die na 5 minuten met een uitval de EFC-verdediging achter zich liet en zijn lage voorzet werd van dichtbij door Mike Meulenbroek binnen geschoten: 2-0. EFC had via Damian van Gestel en Ruan Tiryaki nog twee afstandsschoten die echter ruim over gingen. De thuisclub bleef gemakkelijk overeind en was met uitvallen vaak nog het gevaarlijkst.

Zondag speelt EFC thuis tegen Someren en zal men de ‘vorm’ toch weer terug moeten hebben. Winst betekent dat EFC duidelijk in de kopgroep meedoet en is dit ook belangrijk voor de 2e periode. Verlies heeft echter tot gevolg dat er duidelijk een lagere klassering gaat volgen in de ongemeen spannende 2e klasse F.