2 - 1

EFC 1

2e klasse F

21 oktober 2018 14:30

EFC heeft in de uitwedstrijd tegen RPC voor de 3e keer op rij met 2-1 verloren. Door dit verlies zakt EFC in de ranglijst van de 2e klasse en wordt het echt weer eens tijd om de nodige punten te gaan behalen.

EFC miste vandaag Mike Thijssen en Jesse van Gerwen die allebei een wedstrijd schorsing hadden. EFC was in het 1e kwartier de betere ploeg. Na ongeveer 10 minuten werd een inzet van Max van Limpt van EFC gered door keeper Sten Otter van RPC. Kort hierna had EFC op voorsprong moeten komen toen een voorzet vanaf links door Anwar Janssen van dichtbij over de lat werd gekopt. Voor RPC begon toen een betere fase en na ongeveer 25 minuten kwam de thuisclub op voorsprong. Een voorzet van RPC werd door de EFC-verdediging weggekopt doch de bal kwam voor de voeten van Bart Sonntag die met een strak mooi schot RPC aan de leiding bracht: 1-0. Kort hierna werd bij EFC niet goed ingegrepen en omspeelde Solomon Gebre Dingil een EFC-verdediger en met een bekeken schot in de verre hoek bracht hij RPC op een 2-0 voorspong.

Direct na rust kwam EFC op 1-2 toen Ruan Tiryaki een lage voorzet van Max van Limpt over de lijn schoot. Even leek het erop dat EFC door zou drukken maar met een uitval van RPC was het bijna gedaan. Rik Strijbosch zag zijn schot langs keeper Jesse Theuws van EFC echter tegen de paal gaan. Nadat RPC een kwartier voor tijd met 10 man verder moest, twee keer geel voor Daan Slaats van RPC, drukte EFC de thuisclub terug op de eigen helft. Een schot van Jeroen Hakkens werd geblokt door een RPC-verdediger, een inzet van Max van Limpt werd net voor de lijn weggehaald en bij een schot van Samin Yusofi kon keeper Sten Otter van RPC deze nog met de vingertoppen over de lat tikken. Kort voor tijd was er nog een scrimmage voor het doel van RPC doch ook hierbij kon de RPC-verdediging de bal net op tijd wegtrappen.

EFC had, gelijk aan vorige week, een gelijkspel verdiend doch speelde vandaag niet zijn beste wedstrijd. Volgende week zijn de twee geschorste spelers weer terug en zal er eindelijk weer eens gewonnen moeten worden wil men niet helemaal in de staart terecht komen van de 2e klasse F. Met Mierlo-Hout op bezoek in Eersel treft EFC echter weer een sterke tegenstander.