Mannen Zondag standaard, 1, 1e klasse C

4 maart 2012 14:30

Scheidsrechter

Turenhout, P.C. van

EFC wist vooraf dat JEKA een zeer sterk collectief was en het moeilijk was om tegen deze tegenstander punten te pakken. Vooraf werd een koude oorlog gespeeld omdat JEKA vond dat EFC een counter ploegje was die zijn punten haalde door het catenaccio systeem te hanteren. Gedurende de eerste vijftien minuten werd aftastend gespeeld. Na deze vijftien minuten werd op advies van de EFC grensrechter een doelpunt afgekeurd van Jorih Mijnhijmen vanwege buitenspel. In de vijftiende minuut kwam JEKA na een corner alsnog op 0-1, na een misverstand in de EFC defensie. In de 16e minuut kreeg EFC een hoekschop die door Rob Verstappen subliem voor het JEKA doel werd gekruld en Bas Beljaars snoeihard voorbij het JEKA doel kopte. In de 20e minuut was EFC wederom op de JEKA helft en de voorzet van John Verwimp belande bij Bas Beljaars die net niet deze bal doeltreffend kon afronden. In de 24e minuut na een afgewende voorzet vanuit de rechterflank schoot Bojan van Eijsden op het EFC doel, maar Hendriks stond op zijn post en maakte deze kans onschadelijk. Tot aan de rust was er nog 1 kans voor EFC om gelijk te komen, een dieptepass vanuit het middenveld bereikte Jim Thijssen en vrij voor doelman Collin Emonds wist hij deze goede mogelijkheid niet in een doelpunt om te zetten, waardoor de ruststand met 0-1 aanbrak.

EFC bleef volharden in lange ballen gedurende de 2e helft en dit resulteerde in geen gevaar. JEKA kwam wel gedurende deze periode gevaarlijk voor het EFC doel door Dennis Paragon maar doelman Hendriks wist zijn doel schoon te houden. Dit was uitstel van executie want in de 60e minuut na een aanval over rechts lanceerde Erwin Paragon een voortreffelijke voorzet die door Erme Ucerler voortreffelijk werd binnen gekopt, 0-2. Trainer Ger Demin wisselde Jimmy Beks voor Joel Prat en deze had in de 62e minuut een knappe actie aan de rechterkant van het veld maar deze redde doelman Emonds met zijn been. Het laatste wapenfeit van EFC was een mooie inzet van Jim Thijssen vanaf 20 meter die boven de JEKA doelman op de lat belandde. Hierna namen beide partijen genoegen met de stand op het bord en leed EFC een terechte 0-2 nederlaag. Aanstaande zondag speelt EFC de moeilijke uitwedstrijd tegen Longa in Tilburg. We hopen dat ondanks deze nederlaag toch vele supporters de weg naar Tilburg weten te vinden.