Mannen Zondag standaard, 1, 1e klasse C

26 februari 2012 14:30

Scheidsrechter

Broekhoven, W.A.L.

Voorafgaand aan deze belangrijke wedstrijd voor het vaandelteam van EFC werd Erik Smets gehuldigd voor zijn 350e wedstrijd. Het is een unicum dat een speler 30 jaar lid van een vereniging is en tevens als speler vanaf de 5e klasse in de 1e klasse zijn kunsten mag vertonen. Wij denken dat dit in geen een vereniging voorkomt. Voor deze wedstrijd was hij vanwege afwezigheid van Jan van Heukelom, Jeroen Jetten, Nick Tops en Jurgen Hendriks de aanvoerder van zijn liefde EFC.
EFC begon deze wedstrijd met vele invallers, maar dat liet zich niet afzien gedurende de 1e minuten van de wedstrijd. In de 5e minuut kwam Jimmy Beks reeds in scoringspositie maar via doelman Asseldonk ging deze bal achter. PSV/AV beperkte zich hierna tot countervoetbal en kwam in de 17e minuut via een corner en een omhaal van Stefan Wijlaars tot een scoringsmogelijkheid maar zijn inzet ging achter. Twee minuten later, na een dieptepass van Rob Verstappen kwam Jimmy Beks in bal bezit en zijn breedtepass bereikte Joel Prat die snoeihard over het Eindhovense doel schoot.
Topscoorder Mike Hovestadt kwam in de 28e minuut vrij voor de voortreffelijk keepende doelman Jody van Woerkum, maar de Eerselse goalie redde subliem. Een minuut later was het raak aan de overkant, Ruud Vercammen hardwerkend op het middenveld week uit naar de rechtsbuiten plaats en bediende via een schitterende voorzet Jimmy Beks en dit resulteerde in een 1-0 voorsprong voor de Eerselse ploeg. EFC bleef beter, maar toch schoot Hovestadt buiten bereik van doelman van Woerkum op de EFC lat. Hierdoor brak de ruststand aan, met een verdiende 1-0 voorsprong voor EFC.

Beide ploegen begonnen de 2e helft met dezelfde samenstelling maar toch wisselde de PSV trainer in de 58e minuut Rik Slaats voor meer aanvallende impulsen, namelijk Mahumet Abidar kwam in de ploeg maar dit leverde geen extra resultaten. Het spel speelde zich hoofdzakelijk af op het middenveld en EFC was hier heer en meester. In de 61e minuut resulteerde dat, na een goede combinatie tussen Jimmy Beks en Rob Verstappen in een breedtepass op Jim Thijssen en deze krulde de bal formidabel over de ver voor zijn doelstaande doelman Asseldonk, waardoor EFC een 2-0 voorsprong nam. PSV/AV kon geen vuist meer maken en EFC speelde een gewonnen wedstrijd. Voor de statistiek bepaalde man of the match Jimmy Beks na een dieptepass vanuit het middenveld de 3-0 eindstand door subliem de bal over de PSV/AV goalie nonchalant in het PSV doel te deponeren. Ondanks vele invallers speelde EFC een voortreffelijke wedstrijd en behoud de aansluiting met de topploegen van de 1e klasse C en zal as. zondag in de thuiswedstrijd tegen JEKA 1 deze positie moeten verdedigen. Wij hebben daar het volste vertrouwen in en hopen dat vele supporters de weg naar de Dieprijt zullen vinden.