Scheidsrechter

Kuyen, M. van

Accommodatie

Onbekend

Een uur lang hield EFC stand in Eindhoven, daarna werd de ban door Brabantia gebroken. De aftastfase duurde ongeveer 20 minuten. Daarna werd het een aantrekkelijke wedstrijd met 2 teams die de aanval kozen. Het 1e gevaar kwam in de 21e minuut van EFC toen Jeroen Jetten uit een gewonnen duel een mooie pass gaf op Rik van de Ven die de bal inleverde bij doelman Prinsen. Enkele minuten later ontving Bas Beljaars een dieptepass en schoot rakelings naast. Dat herhaalde Beljaars in de 34e minuut, maar ook toen werd de kans niet verzilverd. De laatste 10 minuten van de eerste helft waren voor Brabantia, dat nadrukkelijk meer druk uitoefende op de EFC defensie. Een afgedwongen corner in de 36e minuut leverde niets op. 2 minuten later ontstond er een enorme scrimmage voor het EFC doel waarbij de bal maar niet weggewerkt kon worden, het leek meer op biljarten. De ruststand was 0-0, op dat moment een terechte stand. In de 43e minuut leverde verdediger Niels Vreven een geweldig hard afstandsschot af op EFC goalie Jurgen Hendriks, maar hij pareerde deze knal voortreffelijk. In de 58e minuut werd de licht geblesseerd geraakte Rik van de Ven gewisseld voor Pim Tielemans. In de 60e minuut beging Jeroen Jetten een overtreding op Carsley Mathilda binnen de 16 meter, 1-0 voor Brabantia dus. Voor Bart van Limpt geen probleem om de toegekende penalty te verzilveren. 10 minuten later levert dezelfde Mathilda een poeier af op Jurgen Hendriks, die deze knal vervolgens weg stompt. In de rebound scoort Bart van Limpt zijn 2e doelpunt, 2-0 dus. Binnen 2 minuten werd het zelfs 3-0. Een communicatiefout tussen de verdediging en de EFC keeper was hiervan de oorzaak. “Laat maar gaan” zei Hendriks tegen zijn verdediging en iedereen liet de bal gaan met het desastreuze gevolg wat tot de 3-0 leidde. Hierna werd Joël Prat gewisseld voor Gijs Peeters. Nog meer aanvallende impulsen van EFC. Het leverde echter niets op. Het werd zelfs nog 4-0 in de 88e minuut. Carsley Mathilda werd in de diepte gestuurd en scoorde de 4e Brabantia treffer, dit keer wel in een duidelijke buitenspel positie, maar dat deed er uiteindelijk niet meer toe. Hopelijk kan EFC volgende week weer in een normale opstelling spelen, want de diverse positiewisselingen in het team braken na een uur voetballen duidelijk op. Volgend week ontvangt EFC op sportpark de Dieprijt de amateurs van PSV. Wij hopen dat er weer zeker zoveel toeschouwers aanwezig zullen zijn dan die vandaag ook bij Brabantia aanwezig waren.