Mannen Zondag standaard, 1, 1e klasse C

22 januari 2012 14:30

Scheidsrechter

Senders, J.J.M.

De eerste wedstrijd na de winterstop van EFC tegen het laag geklasseerde Rood Wit was reeds na dertig minuten beslist, in het voordeel van de ploeg uit Veldhoven. Gedurende dat eerste half uur kon de koploper zijn draai niet vinden en Veldhoven profiteerde hier dankbaar van. In de 6e minuut na een combinatie over links kon Vincent van de Groenendaal ongehinderd bij de 2e paal de openingstreffer op het scorebord zetten. EFC bleef slordig spelen en dit resulteerde in de 14e minuut na een voorzet van Jan van Hout in de 2e treffer wederom Vincent van de Groenendaal. Ondanks deze achterstand op het scorebord verscheen EFC op de helft van de tegenstander en liet het initiatief over aan de gasten uit Veldhoven. In de 28e minuut na een overtreding op Jan van Heukelom die de warrig fluitende scheidsrechter Senders uit Veldhoven over het hoofd zag kon Tom Denissen de stand zelfs op 0-3 brengen. In de 38e minuut kreeg Jan van Heukelom een onterechte rode kaart, waardoor EFC met tien man verder moest. Ondanks deze minderheid werd EFC sterker en kreeg een drietal kansen waarvan in de 43e minuut Nick Tops profiteerde en 1-3 mocht aantekenen. Gedurende de rust wisselde trainer Ger Demin de jeugdige Teun van Borrenbergen (linksback) en John Verwimp (rechtsback) voor Ruud Vercammen en Rik van Kemenade. Achterin speelde EFC man tegen man en drukte Rood Wit verder terug op zijn eigen helft. In deze tweede helft was EFC veel sterker en had in de 47e en 53e minuut via Joel Prat de mogelijkheid om de aansluitingstreffer te forceren, maar beide malen stuitte de Eerselse kanthalf op doelman Mark Smulders. Hierna wisselde Ger Demin Joel Prat voor Bas Beljaars en was het spel van EFC nog aanvallender. EFC bleef sterker maar kon de nederlaag niet meer afwenden. Ondanks het verlies van deze drie punten blijft EFC samen met Vlissingen de ranglijst in de 1e klasse C aanvoeren. Aanstaande zondag wacht de moeilijke uitwedstrijd tegen Brabantia. Wij hopen weer op de vele steun van onze vaste supportersschare.