11 december 2011 14:30

Scheidsrechter

Bezemer, J.

EFC legt galavoorstelling op de mat

Afgelopen zondag speelde EFC zijn laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen de nr 2 op de ranglijst, Goes. De schorsingen en blessure gevalletjes waren weer bij de groep en zo kon trainer Ger Demin zijn sterkste elf in deze wedstrijd opstellen. Een overwinning voor de thuisploeg zou het herfstkampioenschap opleveren, hetgeen een puike prestatie zou zijn.
Vanaf het begin van de wedstrijd werd direct duidelijk wat de intenties van ons vaandelelftal waren. Veel druk vooruit geven, aanvallend ingesteld en de tegenstander uit Zeeland zo weinig mogelijk ruimte geven om in de wedstrijd te komen. De eerste grote mogelijk was dan ook voor de thuisploeg, wat zonder schaamte speelde en vooral snel de aanval zocht. Een splijtende pass van Jan van Heukelom kwam terecht bij Bas Beljaars, die slim wegdraaide en met rechts hard de lange hoek op zocht, 1-0. Een zeer welkome treffer die op basis van het spel ook meer dan terecht was. EFC bleef op dezelfde strijdbare wijze spelen, maar de 1e kans voor Goes liet niet lang na de openingstreffer op zich wachten. Een voorzet vanaf links kwam op het hoofd van Robin de Pragter maar hij kon in deze de zeer ervaren EFC goalie Hendriks niet verschalken. Kort hierna was het wederom het team van trainer de Nooyer wat van zich liet horen. De zeer knappe kopbal belande echter op de paal en keerde zo terug het veld in waarna er simpel uit verdedigd kon worden. Het veldoverwicht bleef echter in het voordeel van EFC en dit betaalde zich dan ook uit na nog geen 25 minuten gespeeld te hebben. Rob Verstappen versloeg in ’n rechtstreeks duel de goalie van Goes en kon beheerst met links de 2-0 aantekenen. Dit gebeurde na een combinatiespel over diverse schijven waarbij Jimmy Beks en Bas Beljaars betrokken waren. Een zeer fijne tussenstand voor de koploper van de 1e klasse C wat vooral het publiek meer dan tevreden stemde. In de 27e minuut was de grootste kans van de 1e helft van Goes zijde een feit. Deze goede mogelijkheid werd knap onschadelijk gemaakt door Jurgen Hendriks. In de 33e minuut na een misverstand in de EFC achterhoede kreeg Robin de Pragter weer een mogelijkheid maar zijn schot ging over, waardoor de ruststand 2-0 was.

De aanvang van de 2e helft was gelijkopgaand en dit duurde tot de 61e minuut na een aanval die Bas Beljaars goed aflegde op Rob Verstappen maar zijn inzet werd door doelman Sven Wolkenhouwer tot corner verwerkt. EFC bleef hierna sterker, in de 73e en 74e minuut was EFC kort bij de 3-0, maar doelkansen van Koen Bierens en Bas Beljaars vonden geen genade bij de Goes doelman. In de 77e minuut na een corner van Rob Verstappen kopte de uitstekend spelende midhalf van EFC, Jeroen Jetten op de lat. Toch was het nog even billen knijpen op de Dieprijt toen Kyle Doesburg na een vrije trap van Robin de Pragter buiten bereik van doelman Hendriks met een kopbal scoorde. Ondanks deze tegentreffer bleef het EFC elftal rustig en speelde zelfs nog mogelijkheden uit. Een van die mogelijkheden werd in de 93e minuut door Joel Prat benut, via een een-twee combinatie door het centrum van de Goes verdediging, 3-1. Dit betekende tevens de einduitslag en behaalde EFC de officieuze ‘herbstmeistertitel’ in de 1e klasse C. Hiervan kan de Eerselse ploeg genieten tot 22 januari 2012 wanneer EFC de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Rood Wit Veldhoven. De trouwe supporters waren zeer enthousiast over dit behaalde resultaat en het bleef nog lang onrustig op De Dieprijt.