4 december 2011 14:30

Scheidsrechter

Govers, P.M.G.

EFC sleept punt uit zware wedstrijd

Afgelopen zondag stond er voor EFC een zware uitwedstrijd naar Nemelaer op het programma. De historie gebied ons te zeggen dat dit altijd spannende wedstrijden zijn. Beide teams doen niet veel voor elkaar onder en gezien de stand op de ranglijst wilden beide teams maar al te graag winnen. Door een schorsing van Jesse van Gerwen en een blessure voor John Verwimp was het aan trainer Ger Demin om daar een passende  plossing voor te vinden. Vercammen werd als rechtsback geposteerd en EFC 2 spits Rik van de Ven mocht zijn opwachting maken bij EFC 1. Bas Beljaars zakte daardoor een linie terug.

Het begin van de wedstrijd werd door beide teams afwachtend gestart en het ging dan ook lange tijd gelijk op. Nemelaer liet EFC de opbouw verzorgen maar eenmaal op de helft van de thuisploeg werd er zeer fel maar correct verdedigd. EFC had hierdoor  moeite om goed uitgespeelde kansen te creëren. De snelheid en diepgang van Joel Prat kon maar zeer minimaal als wapen gebruikt worden. Het eerste doelpunt was voor de thuisploeg, Nemelaer aanvoerder Kevin van Kempen kon het cadeautje wat hij kreeg van Ruud Vercammen, hij gooide de bal te kort terug op doelman Hendriks, met een fraaie lob tot doelpunt promoveren waardoor de 1-0 op het scorebord verscheen. EFC was na dit doelpunt letterlijk de kluts kwijt en Nemelaer profiteerde hier dan ook meteen van. Linker vleugelaanvaller Carlo de Koning omspeelde zijn directe tegenstander Vercammen en verraste doelman Hendriks met een hard schot in de korte hoek, 2-0. Een bijzonder harde klap in het gezicht van de vele Eerselnaren die mee waren gekomen om ons vaandelelftal te steunen. Gelukkig liet het antwoord van EFC niet snel op zich wachten, Rob Verstappen werd aangespeeld in de zestien meter en waar hij kort probeerde weg te draaien werd hij gehaakt door een Nemelaer verdediger en de zeer goed leidende scheidsrechter kon maar een straf geven, penalty. Jimmy Beks stapte resoluut op de bal af en deed waar hij goed in is, scoren, 2-1.

Met deze tussenstand brak de rust aan en dit was voor trainer Demin het moment om de jongens op te peppen en om enkele tactische omzettingen toe te passen. Deze omzettingen hadden al meteen resultaat. Na nog geen vijf minuten gespeeld te hebben kwam EFC op gelijke hoogte. Na een mooie aanval van EFC, waar Rob Verstappen diep gestuurd werd, kon hij Rik van de Ven aanspelen in het zestienmeter gebied. Van de Ven stuurde met een zeer begaafde aanname twee verdedigers het bos in en schoot de bal zo hard hij kon in het Nemelaer doel, 2-2. en flinke duw in de rug, want na een 2-0 achterstand tegen deze ploeg weet je dat het lastig kán worden, maar daar had dit veerkrachtige EFC vakkundig mee afgewerkt. Nemelaer was hier echter niet van onder de indruk en bleef veelvuldig de grote sterke en snelle spitsen opzoeken. Echter dichterbij dan afstand schoten kwamen de voorwaartsen van de thuisploeg nooit. Complimenten gaan in deze natuurlijk uit naar het collectief, wat de hele wedstrijd bleef vechten voor het punt. Na 90 minuten spelen stond deze score nog steeds op het bord, waardoor beide teams 1 punt mogen bijschrijven en EFC behoud door dit gelijke spel koppositie in de 1e klasse C.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen een tegenstander uit Zeeland, Goes. Deze wedstrijd zal op sportpark de Dieprijt afgewerkt worden en wij hopen op de vele steun van onze supporters, zodat wij ook na de winterstop de ranglijst nog steeds aan mogen voeren.