20 november 2011 14:30

Scheidsrechter

Grilis, B.A.F.

Uiterst effectief EFC steelt overwinning

Afgelopen zondag speelde EFC zijn 11e wedstrijd van het seizoen thuis tegen WSC, uit Waalwijk. Deze dag deed zijn naam eer aan want het zonnetje was al vanaf de ochtend aanwezig in het pittoreske Eersel. Trainer Ger Demin posteerde Joel Prat in de basis, omdat Nick Tops minimaal tot aan de winterstop is uitgeschakeld wegens een gebroken sleutelbeen. Op papier de koploper tegen de rode lantaarndrager, wat overigens op het veld totaal niet te zien was.

EFC begon zeer zwak aan de wedstrijd. WSC speelde vol op de aanval en dit werd ogenschijnlijk door de Eerselse ploeg als verrassing gezien. Er waren in de eerste tien minuten al twee goede kopkansen voor de ploeg uit Waalwijk, maar doelman Hendriks stond zijn mannetje en hield zijn doel schoon. Het eerste schot op doel van EFC was pas na krap een kwartier gespeeld te hebben. Een afstandschot met links van aanvoerder Jetten miste richting. WSC was hiervan niet onder de indruk en ging vrolijk verder met het spelletje wat ze al vanaf het startsignaal, van de zeer goedleidende scheidsrechter Bob Grilis, speelde. Bresser liet zijn kwaliteiten zien met een knappe actie, waarbij hij door de EFC defensie soleerde. Ook hij vond de sterk keepende Hendriks op zijn pad. EFC had moeite om de bal in de ploeg te houden en het was dan ook moeilijk goed verzorgde aanvallen te creëren. De eerste echte goede mogelijkheid was net voor het rustsignaal. Na goed doorzetten van Jetten, omspeelde Rob Verstappen zeer behendig zijn directe tegenstander. Zijn afgemeten strakke voorzet was voor Jimmy Beks een buitenkansje, 1-0, waarna ook het rustsignaal aanbrak. De eerlijkheid gebied te zeggen dat deze voorsprong tegen de verhouding in was, want het betere veldspel was er voor WSC, uit Waalwijk.

Het begin van de tweede helft was niet anders. Direct na een minuut spelen was er een grote mogelijkheid voor de voorwaartse van WSC. Hoewel deze spits alles goed uitvoerde, vond ook hij de uitblinkende Hendriks op zijn pad, die de bal op katachtige wijze keerde. Zo ook na een uur spelen waar de EFC goalie een harde pegel moeiteloos uit zijn doel ranselde. Twintig minuten voor tijd moet Jesse van Gerwen een overtreding maken, wat zijn 4e is en dus een schorsing voor hem in het uitduel met Nemelaer over twee weken. De grootste kans van de wedstrijd is voor WSC, in de 79e minuut. Een afgemeten voorzet werd geheel voor open doel, 2 meter voor de goal, voorlangs geschoten. Schrale troost voor WSC werd deze aanval met buitenspel bestraft. Verdedigend had EFC zijn zaakjes op orde. Al weken op rij blijkt de verdediging moeilijk te verslaan en zo ook deze week, echt grote kansen werden ook vandaag niet meer weggegeven in de slotfase. Dit is natuurlijk een compliment waard en dankzij de stabiele organisatie werd de overwinning over de streep getrokken. WSC zal het minst blij zijn met deze einduitslag omdat zij immers grote delen van de wedstrijd het betere van het spel hadden. EFC is door deze overwinning steviger aan kop gekomen. Volgende week is er een beker/inhaal programma waardoor ons vaandelelftal vrijaf heeft. Zondag 4 December speelt EFC zijn uitwedstrijd bij Nemelaer, wat een zeer lastige opgave zal worden. Daarom hopen wij weer op de onvoorwaardelijke steun van onze vaste supportersschare.