13 november 2011 14:30

Scheidsrechter

Peeters, J.J.

EFC succesvol in jacht op de koppositie

Afgelopen zondag wachtte de uitwedstrijd naar Best Vooruit. Deze wedstrijd werd vorig jaar met 2-0 verloren maar geheel kansloos waren we toentertijd zeer zeker niet. Dat gaf voor de mannen van trainer Ger Demin veel vertrouwen in aanloop naar dit duel. Positief puntje is dat Joel Prat weer bij de wedstrijd selectie zit, na toch wel een lange knie blessure. Bij winst en goede resultaten op andere velden kon de koppositie veroverd worden, wat de jongens uit Eersel een extra boost moest geven.
Niets bleek minder waar, in het begin van de wedstrijd werd EFC overrompelt en verraste Best Vooruit EFC met zeer goed en verzorgd voetbal. EFC had het moeilijk en dit resulteerde al vrij snel in een goede mogelijkheid voor de thuis spelende ploeg. Robin Buiks bewees zijn klasse en verraste doelman Hendriks met een geslepen lob,1-0. Belangrijk voor de wedstrijd was dat Sjoerd van de Wal in de 17e minuut tegen een gele kaart aanliep, die in het verdere verloop van de wedstrijd gevolgen had. EFC kreeg meer en meer het heft in handen en brak een aantal malen gevaarlijk uit. Meest gevaarlijke moment was na 20 minuten spelen, toen Nick Tops de zestien binnenstormde en zijn directe tegenstander Sjoerd van de Wal wel aan de noodrem moest trekken. Dit was voor hem zijn 2e gele kaart en moest inrukken. De daaropvolgende penalty werd door Tops zelf loepzuiver en zeer hard tegen de touwen geschoten waardoor de 1-1 op het scorebord kwam te staan. Tops speelde daarna de gehele eerste helft uit en bleek door deze overtreding in de 20e minuut een gebroken sleutelbeen opgelopen te hebben. Hetgeen hem de komende weken buiten het elftal houd. Tien minuten voor rust buitte EFC de man meer situatie goed uit. Een mooie aanval over verschillende schijven kwam terecht bij Jimmy Beks, die uitstekend de rust bewaarde en Jesse van Gerwen de mogelijkheid gunde om hoog en hard in het Best Vooruit doel te trappen, 1-2. Wat ook meteen de ruststand was. Tijdens de rust werd Nick Tops gewisseld en kwam de talentvolle Joel Prat in het veld.

De tweede helft werd door de 10 man van Best Vooruit als laatste kans gezien en dit was ook duidelijk merkbaar. De overgebleven spelers gingen er vol voor en EFC dreeg het onnodig lastig te krijgen. Dit werd echter vakkundig door het team opgevangen en EFC kon hierdoor meer druk naar voren geven en de ruimte op te zoeken. Na een uur spelen kon Jan van Heukelom, die het hele veld overgelopen was, de wedstrijd vroegtijdig beslissen maar hij vond in een-tegen-een duel zijn meerdere in de Best Vooruit doelman. Tien minuten later was het dan toch zover, Joel Prat vuurde van ver een pegel af op het doel van Best Vooruit. Zijn prima schot belandde op de paal en in de rebound was Jimmy Beks er als de kippen bij om de 1-3 op zijn naam te schrijven. EFC leek zonder problemen af te stevenen op de terechte overwinning, maar kort voor tijd kwam de spanning toch weer terug. Via een penalty, ietwat makkelijk gegeven, bracht Robin Spijkerboer de marge terug naar een doelpunt. Best Vooruit was niet bij machte om nog een slotoffensief in te zetten en EFC bleef redelijk eenvoudig op de been, wat na de uitslagen op andere velden resulteerde in de koppositie voor onze jongens uit Eersel. Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen de rode lantaarn drager WSC. Deze wedstrijd mag zeer zeker niet onderschat worden en de inzet zal net zoals afgelopen zondag 110% moeten zijn om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Wij hopen weer op de vele steun van onze vaste supportersschare.