Scheidsrechter

Toonen, E.M.

Plugers plaaggeest voor EFC

Afgelopen zondag de thuiswedstrijd van het vaandelelftal van v.v. E.F.C. tegen Geldrop, in de loop der jaren blijken het altijd interessante en spannende duels te zijn en ook deze keer was niets minder waar.

Al meteen in het begin van de wedstrijd nam Geldrop het initiatief met beide handen aan. EFC had weinig in te brengen en hanteerde te vaak de lange bal. Hierdoor was het voor Geldrop niet moeilijk het spel te maken en deden dit dan ook met verve. Ware plaaggeest deze middag bleek Wesley Plugers, die keer op keer voor gevaar zorgde voor het Eerselse doel. Na 25 minuten was het dezelfde Plugers die doorbrak op rechts en zijn prima voorzet op maat bereikte Bas de Haas die onberispelijk binnen schoot, 0-1. De scheidsrechter besloot al vlug in de wedstrijd twee gele kaarten te geven, eentje voor de rechtsback en eentje voor aanvoerder Ozer. Geldrop bleef druk uitoefenen op de Eerselse defensie en dit leverde na een half uur een goede kopkans op die eindigde op de lat. De eerste de beste aanval hierna volgde er een harde vrije trap op het doel van Jurgen Hendriks. De bal werd onderweg naar het doel van richting veranderd door Wesley Plugers zij het met vermeend handspel. De scheidsrechter wuifde dit echter resoluut weg en zo stond de 0-2 op het scorebord. De eerste echte kans van EFC volgde pas net voor rust. Een hard, maar ongevaarlijk schot op doel van Jimmy Beks. Gezien de verhoudingen op het veld een terechte ruststand, en EFC moest duidelijk uit een ander vaatje tappen om ook nog maar enige aanspraak te maken op een punt.

Toch was het coach Demin gelukt om de juiste tactische omzettingen toe te passen en de Eerselse jongens op scherp te zetten. EFC kwam goed uit de startblokken en dit resulteerde in een paar goede mogelijkheden van Tops en later ook Jetten, beide gingen echter hoog over. In de 67e minuut was daar dan eindelijk de op dat moment verdiende treffer. Na een mooie ingestudeerde vrije trap van Rob Verstappen was het Jimmy Beks die weer eens wat van zich liet horen. Met veel gevoel schoot hij de bal beheerst naast de Geldrop goalie, 1-2. EFC rook bloed en voerde de druk nog wat op. Nick Tops werd twee minuten later diep gestuurd en vuurde een kanonskogel af op hetzelfde Geldropse doel, waar de doelman ternauwernood redding kon brengen. Een kwartier voor tijd was er een vlijmscherpe counter die gelukkig voor EFC niet goed uitgespeeld werd waardoor dezelfde stand op het scorebord kon blijven staan. Een doelpunt hing al die tijd in de lucht, trainer Demin ging tien minuten voor tijd het volle risico aan en zette Teun van Borrenbergen extra in de spits en koos achterin voor 1 op 1. Dit resulteerde in meer en meer druk naar voren. Een vrije trap, diep in de blessure tijd moest dan uitkomst bieden voor EFC, waar zelfs doelman Jurgen Hendriks meeging naar voren. Een goede vrije trap die uiteindelijk via een Geldrops been terecht kwam bij de EFC goalie. Hendriks hoefde geen seconde na te denken en schoot met uiterste finesse de bal hard tegen de Geldropse touwen. Het sportpark van EFC ontplofte, want eindelijk leek daar loon naar werken. Niets bleek minder waar, want de scheidsrechter besloot dit feestje geen doorgang te laten vinden. In de 96e minuut keurde hij het wonderschone doelpunt af wegens buitenspel, hetgeen natuurlijk onmogelijk was in deze situatie. Toch hield de beste man voet bij stuk en er volgde een zeer grote teleurstelling bij heel EFC, hetgeen ook terecht is natuurlijk. Hierna waren er geen mogelijkheden meer voor beide teams en bloeide de wedstrijd als het ware dood. Door de resultaten op andere velden blijft de tussenstand op de ranglijst hetzelfde, want de bovenste 5 teams verloren allemaal punten. Volgende week volgt de lastige uitwedstrijd naar Best Vooruit, waar vorig jaar jammerlijk werd verloren met 2-0. Wij hopen op de goede en vele steun van onze vaste supportersschare.