EFC begint te laat aan de wedstrijd! 2-4 Verlies

6 april 2015 14:30

Scheidsrechter

Thoonen, J.J.W.

Vooraf was bekend dat het voor EFC een belangrijk paasweekend zou worden om iets aan haar penibele stand te kunnen doen. Zaterdag kwam men al te kort in de inhaalwedstrijd tegen Moerse Boys en derhalve was een goed resultaat tegen Nemelaer van eminent belang.

Mogelijk zat dat wel in het hoofd maar het bleek niet op veld. Na 12 minuten had Nemelaer de wedstrijd in principe al in haar tas met een 0-3 voorsprong.

In de derde minuut speelde Wesley Diepens zich op een voor de EFC defensie onnavolgbare manier vrij en prikte de bal in de rechter bovenhoek: een wereldgoal! In de 10e minuut bleef Gert van Oudenallen van Nemelaer alert terwijl de hele EFC verdediging de scheidsrechter bleef aankijken voor een buitenspelbal situatie. Hij pikte de bal op en passeerde de doelman eenvoudig. EFC was nog steeds aan het mekkeren en Nemelaer kwam al weer aanzetten. Kevin van Kempen solode in de 12e minuut door de verdediging en Rob Verstrappen kon hem alleen maar met een overtreding stoppen. Vanaf elf meter zette dezelfde Kevin de 0-3 stand op het score bord en liep EFC achter de feiten aan.

Vanaf dat moment leek het of dat EFC besefte dat de wedstrijd begonnen was en begon er wat tegenover te stellen. Ook al omdat Nemelaer de teugels wat liet vieren. Voor EFC resulteerde dat in de 28ste minuut  tot een aanval waarbij de doorgebroken Jesse van Gerwen onderuit werd gehaald. De toegekende strafschop werd door Rob Verstappen gescoord. Juist voor het rustsignaal had Jesse nog een goede mogelijkheid voor de aansluitingstreffer maar de doelman van Nemelaer, Joris van Baast, wist de inzet te keren.

Na de rust begon EFC beter aan de wedstrijd en bracht meer strijd met Max van Limpt als extra aanvaller voor verdediger Koen Bierens. Dat resulteerde in de 48ste minuut al gelijk op twee mogelijkheden in vervolg op een vrije schop van Jeffrey van Tongeren. Het afgeweerde schot werd twee keer van de doellijn gehaald op inzetten van Jesse van Gerwen en Max van Limpt. Ook in de 58ste minuut wou de aansluitingstreffer niet vallen; Samin Yusofi trof de kruising! In die fase had EFC met veel inzet meer verdiend maar met een uitval werd de vrijstaande Carlo de Koning op maat bediend en deze liet er geen gras over groeien. Met een strak schot zette hij Nemelaer weer op het verschil van drie doelpunten. Met een benutte strafschop in de 78ste minuut bracht Jesse van Gerwen de  einduitslag 2-4 op het scorebord. Met deze uitslag speelde Nemelaer zich definitief vrij van degradatie perikelen als die er al waren en zijn de degradatiezorgen voor EFC met dit resultaat alleen maar toegenomen. Nog vijf wedstrijden hebben zij de mogelijkheid om Desk bij te halen en rechtstreekse degradatie te voorkomen.