Loontjens, J.P.M.

Accommodatie

Onbekend

EFC grijpt naast periodetitel op basis van doelsaldo

EFC ging naar Hendrik Ido Ambacht om eventueel de periodetitel in de wacht te slepen. Vanaf het eerste moment werd zichtbaar dat de tegenstander IFC een moeilijk te nemen horde was. Vanaf het moment dat de goedleidende scheidsrechter Looijmans uit Breda de wedstrijd op gang floot speelde beide elftallen zeer afwachtend voetbal. Eigenlijk gebeurde er gedurende de eerste twintig minuten weinig en waren beide ploegen in dit gelijkopgaande gedeelte van de wedstrijd aan mekaar gewaagd. Belangrijke factor was het uitvallen van Jan van Heukelom met een oogblessure, waardoor hij genoodzaakt was om voor onderzoek naar het ziekenhuis te gaan. Hierdoor was trainer Ger Demin genoodzaakt het elftal op enkele plaatsen te wijzigen en Gijs Peeters als spits naast Jimmy Beks te posteren. Ondanks deze wissels bleef EFC sterker en had via Bas Beljaars en Nick Tops in de 26e minuut en 30e minuut mogelijkheden om EFC op voorsprong te zetten. Hierna nam IFC het initiatief over en hadden eveneens enkele mogelijkheden in de 33e en 36e minuut na inzetten van Danny Slingerland en Robert Pot. De EFC doelman Hendriks kweet zich van zijn taak en liet zich niet verrassen. Uitblinkende spits Robert Pot moest in de 35e minuut geblesseerd het veld verlaten en dit was niet nadelig voor EFC. In de 40e minuut na een corner van Rob Verstappen ontstond een scrimmage voor het IFC doel, maar teleurstellend voor de EFC aanhang ging deze bal net voorbij de verkeerde kant van de paal, waardoor de ruststand 0-0 was.

In de tweede helft had EFC gedurende het eerste kwartier een licht veldoverwicht en had in de 56e minuut na een dieptepass van Rob Verstappen de beste kans van de wedstrijd. Maar vrij voor doelman Jim van Leer kon Bas Beljaars deze kans niet benutten, omdat hij bij zijn passeer actie uit balans raakte. Vanaf de 60e minuut hielp EFC zijn tegenstander terug in de wedstrijd en sloten de linies op mekaar aan, waardoor IFC een groot veldoverwicht kreeg. In de 71e minuut na een goede combinatie vanuit de achterhoede opgezet kwam Ali Benomar vrij voor doelman Hendriks, maar deze redde ten koste van een corner. In de 79e minuut kroop EFC door het oog van de naald. EFC trok met veel mensen ten aanval, maar liep hierdoor op een counter van IFC, aanvoerder Danny Slingerland controleerde een verre pass vanuit de achterhoede en bediende op maat Inam Quliyev maar deze schoof vrij voor doelman Hendriks de bal langs het EFC doel. Ondanks deze waarschuwingen kon EFC het tij niet keren. En in de 82e minuut was het wederom Ali Binomar die op het EFC doel afstormde, maar zijn vizier stond andermaal niet op scherp. In de 86e minuut nam EFC bijna nog de drie punten mee naar Eersel, hetgeen dan ook de periodetitel zou hebben betekend. Echter kwam Jeroen Jetten bij de 2e paal millimeters te kort om een vrije trap van Rob Verstappen in te tikken. Dit was de laatste kans van de wedstrijd, die eindigde zoals hij begon, 0-0. Door dit resultaat behoud EFC een gedeelde eerste plaats op de ranglijst, maar moest de periodetitel op basis van een slechter doelsaldo aan Goes laten. Het vaandelteam van EFC mag terugzien op een fantastische gespeelde eerste periode, waarin in acht wedstrijden maar liefst 17 punten werden behaald. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst en zeker voor de komende thuiswedstrijd as zondag tegen Geldrop. We hopen op vele Eerselse fans ons elftal zullen steunen in de eerste wedstrijd van de 2e periode.