DEGRADATIE VOOR EFC EEN FEIT NA 3-2 VERLIES BIJ BEERSE BOYS

3 mei 2015 14:30

Scheidsrechter

Tempelaar, J.H.

EFC is gedegradeerd en zal na vijf seizoenen in de 1e klasse te hebben gespeeld komend seizoen weer uitkomen in de 2e klasse. Met het nodige jeugdige talent dat EFC heeft moet het mogelijk zijn om komend seizoen in de 2e klasse weer vooruit te kijken.

EFC begon zeer sterk aan de wedstrijd en was eigenlijk het grootste gedeelte van de eerste helft de betere partij. Eerst was het Teun van Borrenberger die net overkopte en na een klein half uur mikte Jesse van Gerwen, na een goede steekpass van Samin Yusofi, net langs de verkeerde kant van de paal. Kort hierop was het Ruud Vercammen die, na een weggewerkte corner door de verdediging van Beerse Boys, met een strak laag schot ook maar net langs de paal schoot. Tien minuten voor rust bracht Samin Yusofi EFC met een knappe kopbal, uit een corner, op de verdiende voorsprong 0-1. Beerse Boys had alleen een kans via Niels van Heerbeek die echter goed werd gered door keeper Koen Wouters.

Beerse Boys begon sterk aan de 2e helft en drukte EFC meer terug op de eigen helft. Na ongeveer 7 minuten kon Niels van Heerbeek met een strak laag schot de 1-1 scoren maar scheidsrechter Tempelaar had hierbij duidelijk moeten affluiten voor buitenspel. Een kwartier later werd Pim Vingerhoets door EFC-verdediger Pim Tielemans onderuit gehaald; Rob van Bijsterveldt wist de penalty te verzilveren en bracht de stand op 2-1 voor Beerse Boys. Tien minuten voor tijd bracht Teun van Borrenbergen met een knappe kopbal, na een corner van Joël Prat, de stand op 2-2 en was voor EFC nog alles mogelijk. Kort hierop benutte Niels van Heerbeek echter, na niet goed ingrijpen door de EFC-verdediging, een rebound en kon Beerse Boys alsnog de winst binnenhalen: 3-2.

EFC  speelt aanstaande zondag tegen Longa dat samen met EFC al is gedegradeerd. EFC wil het seizoen echter goed afsluiten en hoopt dat veel supporters deze laatste thuiswedstrijd nog aanwezig zullen zijn. Het volgende seizoen zal dan een begin gemaakt worden om de weg weer omhoog te vinden.