EFC PAKT ZICH VAST AAN LAATSTE STROHALM: 1-4 UITWINST BIJ BRABANTIA

Mannen zondag, 1, 1e klasse C

26 april 2015 14:30

Scheidsrechter

Uitterhoeve, L.J.

EFC heeft in de uitwedstrijd tegen Brabantia fel van zich afgebeten en ging met een volledige verdiende 1-4 winst huiswaarts. Hierdoor heeft EFC nog steeds een kleine kans om nacompetitie te behalen.

Brabantia stond bij aanvang van deze wedstrijd op de 4e plaats in de stand en bij deze eindklassering kan  waarschijnlijk deelgenomen worden aan de nacompetitie voor promotie. EFC was echter de volledige eerste helft heer en meester en door vroegtijdig storen kwam de thuisclub geheel niet aan echte opbouw toe. Na 15 minuten schoot Koen Thijssen op de paal na een goede pass van Samim Yusofi. Na een klein half uur kwam EFC echter op de dikverdiende voorsprong nadat een vrije trap van Dennis van Sambeeck goed werd ingekopt door Teun van Borrenbergen. Vijf minuten later werd in de verdediging van Brabantia niet goed ingegrepen en kon Koen Bierens van dichtbij de bal binnenschuiven: 0-2 voor EFC. Kort voor rust ging een knap afstandschot van Dennis van Sambeeck maar net over.

Brabantia probeerde de 2e helft iets meer druk te zetten maar de beste kans was er nog voor Joël Prat die echter de keeper van Brabantia niet wist te omspelen. Na slecht ingrijpen in de EFC-verdediging kon Abdelauoli Azmani scoren en werd de stand teruggebracht naar 1-2. De hoop voor Brabantia werd echter al 2 minuten later de grond ingeboord toen Joël Prat werd weggestuurd en dit keer wel goed kon afronden: 1-3 voor EFC. Vijf minuten later was de wedstrijd gespeeld nadat Frans Leijten Max van Limpt goed aanspeelde die met een strak laag schot de eindstand op 1-4 bracht.

EFC heeft een van de betere wedstrijden van het seizoen gespeeld en zal de collectieve inzet, die men deze zondag liet zien, mee moeten nemen naar de laatste 2 wedstrijden. Zondag is er de uitwedstrijd tegen Beerse Boys en er moet gewonnen worden wil men nog een kans maken om DESK te passeren en eindcompetitie binnen te halen.