EFC MAAKT HET KOPLOPER HALSTEREN MOEILIJK: 0-2 VERLIES

Mannen zondag, 1, 1e klasse C

19 april 2015 14:30

Scheidsrechter

Hurk, J. van den

EFC heeft in de thuiswedstrijd koploper Halsteren het heel moeilijk gemaakt en lange tijd hing een verrassing in de lucht. Uiteindelijk ging de koploper met een 0-2 winst terug naar Halsteren.

EFC miste door blessures en schorsingen weer de nodige basisspelers. In de eerste 25 minuten had Halsteren wel meer balbezit maar was het nog niet echt gevaarlijk. Na 25 minuten moest aanvoerder Jan van Heukelom geblesseerd het veld verlaten maar invaller Thijs Theuws speelde een prima wedstrijd. In de laatste 20 minuten voor rust werd Halsteren sterker en kreeg het diverse kansen. In deze fase ontpopte Koen Wouters, die de geschorste keeper Jody van Woerkun verving, zich tot ‘man of the match’. Met 4 prachtige reddingen hield hij het doel van EFC schoon en kon de 0-0 ruststand bereikt worden.

Halsteren begon de 2e helft nerveus en in de eerste 20 minuten waren de beste kansen voor EFC. Na ruim 10 minuten werd aanvaller Gideon Pieschel goed weggestuurd maar zijn inzet werd gekeerd door keeper Arjan Christianen van Halsteren. De beste kans was er echter na 20 minuten toen Joel Prat, na een goede aanval van EFC, een ideale kans tot corner verwerkt zag door de keeper van Halsteren. Ruim een kwartier voor het eind kwam Halsteren toch op voorsprong via Chafik Boushaba die met een strakke lage schuiver de keeper van EFC wist te passeren. Tien minuten later bracht Joe Yoffe Halsteren op 0-2 doch hierbij had de neutrale grensrechter toch duidelijk voor buitenspel moeten vlaggen.

EFC heeft deze zondag met veel inzet de ‘huid duur verkocht’. Zondag is er de uitwedstrijd tegen Brabantia. EFC zal moeten winnen wil men nog enige kans hebben om DESK in te halen om nacompetitie te bereiken.