EFC VERLIEST THUIS KANSLOOS TEGEN ERP: 2-5

Mannen zondag, 1, 1e klasse C

8 maart 2015 14:30

Scheidsrechter

Berkel, M.A. van

EFC heeft in (weer) een zespuntenwedstrijd verloren en ERP ging dik verdiend met een 2-5 overwinning weg uit Eersel. EFC is hierdoor op grote achterstand gekomen van de ‘veilige’ stand in de 1e klasse C en zal de komende wedstrijden duidelijk meer moeten laten zien om niet veroordeeld te worden tot de nacompetitie of om zelfs rechtstreekse degradatie te ontlopen.

EFC begon nog redelijk goed aan de wedstrijd en had het eerste kwartier het betere spel zonder echt gevaarlijk te worden. Na ruim een kwartier greep keeper Jody van Woerkum niet goed in en kon Marcel Claasse via een frommelgoal ERP op een 0-1 voorsprong brengen. Vijf minuten later verspeelde Dennis van Sambeeck de bal enkele meters buiten het strafschopgebied en bracht Yoeri Visser met een knap schot ERP op 0-2. EFC kon totaal geen gevaar stichten en ERP had via een kopbal van de vrijstaande Olger Smits de voorsprong voor rust zelfs nog kunnen vergroten.

Vrij snel na rust bracht Roel Schouten ERP met een laag strak schot op 0-3 en was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Via een knappe actie van invaller Max van Limpt werd een terug gekopte kopbal van Jesse van Gerwen door de eveneens ingevallen Jeffrey van Tongeren in de 83e minuut goed binnengekopt 1-3. Voor zover EFC nog hoop had was dit twee minuten later al weer de grond ingeboord nadat Justin Damen goed kon afronden voor ERP: 1-4. EFC kwam in de 88e minuut door een lob van Jesse van Gerwen over de uitlopende ERP-keeper nog terug tot 2-4 maar ERP had weer het laatste woord. Een goed uitgespeelde aanval werd door  Justin Daamen weer beheerst afgerond die de eindstand op 2-5 bepaalde.

EFC is duidelijk van slag. Na twee overwinningen na de winterstop werd nu twee keer achter elkaar in zeer belangrijke wedstrijden kansloos verloren maar was vooral het getoonde spel zeer matig. Aanstaande zondag zal het in de uitwedstrijd tegen Gestel toch duidelijk beter moeten worden.