EFC VERLIEST CRUCIALE UITWEDSTRIJD TEGEN HVCH MET 3-1.

Mannen zondag, 1, 1e klasse C

1 maart 2015 14:30

Scheidsrechter

Mandemakers, K.C.A.

EFC heeft in een, vooral vanuit EFC-zijde, dramatisch slechte wedstrijd met 3-1 verloren van HVCH. Hierdoor ziet EFC een directe concurrent, in de strijd tegen degradatie in de 1e klasse C, afstand nemen.

De eerste 10 minuten waren voor HVCH maar echt gevaar was er nog niet. Nadat Jesse van Gerwen een vrije trap van Jeffrey van Tongeren over het doel had gekopt en Rik Korsten de bal net langs de, voor HVCH, verkeerde kant van de paal schoot, kwam EFC op voorsprong. Over rechts ging Tim van Ekert goed door en speelde in het centrum Frans Leijten aan die echter de bal miste. Leijten ging vervolgens nog naar de bal maar werd door keeper Rob van Erp naar de grond geduwd waarna een strafschop werd toegekend. Rob Verstappen wist deze te verzilveren: 0-1 voor EFC. EFC had vanaf dat moment een redelijk kwartier maar diverse aanvallen werden voortdurend afgefloten vanwege, terecht, buitenspel. Vooral Frans Leijten, die vandaag een totale off-day had, stond deze middag zeer vaak buitenspel. Na ruim een half uur werd vanaf links een goede voorzet gegeven door Bas van der Star van HVCH die knap werd binnengekopt door Rik Korsten: 1-1. HVCH werd vanaf dat moment weer wat sterker doch zeer grote kansen waren er tot de rust niet meer.

Al in de 2e minuut na rust kwam de thuisclub op voorsprong. Doordat verdediger Pim Tielemans een buitenspelval teniet deed, kon Tom Hekerman alleen voor keeper Jody van Woerkum opduiken en scoren: 2-1.      Met 2 aanvallers erbij, Max van Limpt en Joel Prat, probeerde EFC druk te zetten maar teveel spelers waren deze dag niet op hun normale niveau. Vijf minuten voor tijd kopte Jesse van Gerwen een goede voorzet van Joel Prat in ideale positie nog langs het doel. In plaats van een gelijkspel werd het echter vervolgens 3-1 in de 88e minuut toen Willem Roefs makkelijk kon scoren na slecht ingrijpen in de verdediging van EFC.

EFC heeft zich door deze nederlaag weer behoorlijk in de problemen gewerkt. Aanstaande zondag moet er in de thuiswedstrijd tegen ERP gewonnen worden om de afstand met een aantal degradatieconcurrenten niet op te laten lopen en ook om te voorkomen dat ERP op behoorlijke afstand gaat komen.